Nieuwe e-book-reader

Laat ik mezelf even voorstellen. Ik ben Peter, en bezit sinds een weekje een Bebook one. Waarom een BeBook one? Ik wilde een betaalbare 6-inch reader zonder toeters en bellen, en dat is gelukt. Ik heb mij alvorens tot aanschaf over te gaan uittentreure op het internet georiënteerd, en ben daarbij dit, zeer leerzame, forum tegengekomen. Hulde!

Wat echter niet lukte is het aansluiten aan de PC. Ik blijf de melding krijgen dat het apparaat niet goed werkt. Gelukkig heb ik ook nog een laptop, en daarop aansluiten gaat probleemloos.

Ik heb, voor gekochte DRM-epubs, ADE geinstalleerd en dat werkt. Maar ja, omdat ik de reader niet kan aansluiten, toch een klein probleem. Gelukkig vond ik een manier om van MIJN EIGEN BOEKEN de DRM te verwijderen, dat kan nooit illegaal zijn. Voor rechtenvrije boeken enz. werk ik met Calibre, dat bevalt best.

Wat me in Calibre wel opvalt, is dat hij een map maakt voor iedere auteur, met een submap per boek. Als ik datzelfde doe op mijn BeBook, betekent dat een extra klik voordat ik een boek kan lezen. Ik heb dus op het BeBook een map per schrijver met daarin gewoon alle epub-bestanden. Dat werkt voor mij het prettigst.
Tja, geen vragen dus eigenlijk… Behalve als iemand me kan vertellen wat er mis is met mijn PC, waardoor ik de BeBook er niet aan kan hangen.