NL: Groei voor e-books en luisterboeken

0
ebook-barometer-cb
Afbeelding: E-book Barometer Q4 2016 - CB

Elk kwartaal brengt CB de ontwikkelingen en trends op de digitale boekenmarkt in het Nederlandse taalgebied in kaart. Hoe zag het laatste kwartaal van 2016 eruit?

Omzet groeit
Zowel het fysieke boek als het e-book lieten eind vorig jaar een omzetgroei zien in vergelijking met dezelfde periode in 2015. De bestseller Judas van Astrid Holleeder droeg daar voor een belangrijk deel aan bij. De e-bookverkoop steeg met 13% in vergelijking met vorig jaar. Deze keer zijn ook gegevens over luisterboeken in de barometer opgenomen: het audioboek groeide met maar liefst 40%.

Abonnementsdiensten en uitleningen
In het overzicht zien we ook voor het eerst gegevens over e-bookabonnementen. De eerste abonnementsdiensten verschenen pas in de tweede helft van 2015, waardoor alleen het laatste kwartaal van dat jaar is meegenomen. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015 was de omzet uit e-bookabonnementen het afgelopen kwartaal met 948% gegroeid. Er waren 11.943 e-books beschikbaar via abonnementsdiensten.

Ook de uitleningen zetten hun stijgende trend door: in vergelijking met het vierde kwartaal van 2015 groeide de omzet uit uitleningen met 47%.

De prijs van een e-book ten opzichte van het fysieke boek daalde verder en is nu 53,4%.

Hier vind je de complete E-book Barometer van CB.

Vorig artikelReview: Onyx Boox C67ML Carta
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #11

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in