Nog een nieuwe e-bookdienst op komst: Bookmate

1

Na Bliyoo, dat sinds mei 2015 actief is, en Mofibo, dat onlangs gelanceerd werd, krijgen we er in september waarschijnlijk nog een e-book abonnementsdienst bij: Bookmate.  

Bookmate heeft al een soft launch achter de rug. De eerste 3500 Nederlandse titels staan inmiddels in de database, zo schrijft het Financieele Dagblad.

Bookmate-Now-readingMet deze Britse e-boekendienst kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt lezen vanaf je smartphone of tablet. Inmiddels heeft Bookmate 3 miljoen lezers (waarvan ongeveer 200.000 met een betaald account). Op dit moment vind je 500.000 e-books in het assortiment. De catalogus van Bookmate bestaat uit onder meer Engelstalige, Spaanse, Turkse en Zweedse titels.

Bookmate biedt de keuze uit 2 soorten abonnementen: een standaardversie voor €6,99 per maand en een premium versie voor €9,99 per maand. Met het premium abonnement krijg je toegang tot alle boeken in alle talen in de catalogus, waaronder ook de nieuwe boeken en de bestsellers. Deze laatste categorieën zijn in het standaard abonnement niet inbegrepen.

Met Bookmate kun je eenvoudig fragmenten delen en bekijkenBookmate-socialreading welke boeken worden aangeraden door je vrienden of door experts. De app is ook offline te gebruiken. Ook kun je je eigen e-books in de bibliotheek van Bookmate importeren.

Het aanbod aan Nederlandse titels is nog beperkt, maar volgens Bookmate komen er elke dag nieuwe boeken bij.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe app? Je kunt Bookmate gratis downloaden en de dienst 14 dagen kostenloos uitproberen. Je moet hiervoor wel je betaalgegevens alvast invullen. (Alleen creditcard en Paypal, iDeal is nog niet mogelijk). Overigens wijken de abonnementstarieven op de website af van die in de app zelf, waar een standaardabonnement €7,99 kost en een premium abonnement €10,99.

 

1 REACTIE

  1. Heb het geinstalleerd en kreeg met mijn T-Mobile telefoonnummer 2 maanden gratis lezen. Denk niet dat ik het voorlopig veel zal gebruiken hoewel het wel veelbelovend is.
    Het Nederlandstalig aanbod is niet erg groot, maar gelukkig kan ik ook met Engelstalige boeken wel uit de voeten. Wat mooi is, is dat je ook boeken in een andere taal dan je eigen taal kunt lezen. Moet je een Spaans boek lezen voor je leeslijst of omdat je je taal wilt oefenen, dan is dit mogelijk.
    Wat wel een showstopper is voor mij is dat je niet handig kunt zoeken op genre en taal. Als ik een thriller wil lezen in het Nederlands, geef ik in “Thriller” maar krijg dan boeken te zien met “Thriller” in de titel. Dat is niet wat ik wil. Geef me de mogelijkheid om een uitgebreide zoekopdracht in te geven. Bijv: Genre: Thriller, Taal: Nederlands, Filter: “” of een zoekwoord.
    Ik heb verder geen betaalgegevens in hoeven voeren en volgens de settings verloopt mijn abo half mei. Ik hoop dat het dan ook inderdaad gewoon stopt en niet verlengt wordt. Heb nog niet ontdekt hoe je je kunt uitschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in