nook en ePub

Zoals te lezen is op diverse plekken op Internet ondersteunt de nook van Barnes&Noble ePub. Zowel met als zonder DRM. Bovendien wordt naast de nieuwe ePub DRM implementatie van Barnes & Nobles ook de de implementatie van ADE 1.7.1 ondersteunt (dat zijn bijvoorbeeld de ebooks die via Bol.com worden verkocht). So far so good.

Ik denk erover om nooks te importeren voor mijzelf en vrienden, maar wordt daar nog even van weerhouden door deze opmerking op de website van Barnes&Noble:

[i]Q. Which languages are supported on nook?

X English is the only language currently supported on nook. Your nook does not support eBooks in other languages at this time, but will display PDF documents in different languages. Connectivity[/i]

Weet iemand hoe dit zit? De nook moeten natuurlijk wel geschikt zijn voor Nederlandstalige ebooks!

Als blijkt dat de nook werkt met NL-besanden dan is het een zeer aantrekkelijke ereader. Immers, zelfs met fees voor de tussenpersoon (zoals www.usunlocked.com), shipping en een cover kost een nook minder dan € 250. Dan is het dus de afweging tussen een Bebook en een nook, een PRD-600 en een nook, etc. Tot op heden vind ik de nook de beste papieren hebben.