NOOKcolor

Het grote nieuws van B&N is dus inderdaad een kleurenreader, de NOOKcolor. Alhoewel, reader… het is een ‘pad’, eigenlijk, een normaal scherm met backlight, bedoeld om te lezen, surfen en mailen.
Geen slecht idee, denk ik, behalve dat scherm dan. Liever had ik gezien dat er een nieuwe schermtechnologie werd gebruikt, maar ik denk dat B&N hier niet op wilde wachten, en dat we een NOOKcolor 2 kunnen verwachten zodra de nieuwe techniek er klaar voor is.
Naast een kleurenscherm ook nog dit: landscape mode wanneer je het apparaat kantelt, ‘read to me’-voorleesfunctie, uitlenen (en nu ook zelf lenen) van boeken, integratie met facebook en twitter (friends list, status updates), custom homepage, aanpasbare fontgrootte (6 verschillende, zo te zien) en kleur.., games, mp3 afspelen, 8gb geheugen, SD-slot, bewerken van office-files.. en een uitnodiging aan developers om ‘apps’ te ontwikkelen. Je kunt er nog net niet mee bellen.

Voor $250 is het een goedkoop apparaat, zeker met de huidige dollarkoers – al geldt dat natuurlijk ook voor de ipad. Maar hoe lang houdt de batterij van de NOOKcolor het uit?

Vanaf 19 november worden ze verstuurd.