Noordhoff sluit zich aan bij streamingdienst BUKU

0
buku app

Uitgeverij Noordhoff heeft zich aangesloten bij streamingdienst BUKU. BUKU biedt tegen een vaste prijs per maand studieboeken aan via een app, zodat studenten altijd al hun boeken bij de hand hebben.

BUKU werkt er hard aan om zoveel mogelijk uitgevers aan boord te krijgen en een zo groot mogelijk assortiment te kunnen bieden. Eerder dit jaar wist BUKU Van Gorcum en SDU al aan zich te binden. Met Noordhoff doet nu ook de grootste educatieve uitgeverij van Nederland mee met de streamingdienst.

Noordhoff gaat een deel van haar studieboeken voor het hbo aanbieden via BUKU. Studenten en scholen kiezen steeds vaker voor een mix van digitaal en papieren lesmateriaal. De uitgever heeft al ruime ervaring met digitale content en online leeromgevingen. Bovendien ziet Noordhoff dat studenten het steeds minder belangrijk vinden om een boek zelf te hebben, als ze het maar kunnen gebruiken. BUKU sluit daar goed bij aan.

Studieboeken zijn duur, en worden bovendien niet altijd gebruikt. Daarom worden ze vaak tweedehands aangeschaft of gekopieerd. BUKU biedt studenten en uitgevers een alternatief. Het voordeel van BUKU is dat studenten met hun abonnement niet alleen toegang hebben tot de boeken van hun eigen opleiding, ook kunnen ze studieboeken van andere opleidingen en onderwijsinstellingen raadplegen.

De app biedt bovendien de mogelijkheid om fragmenten te markeren en aantekeningen te maken. Ook kun je je leeservaring aan je eigen voorkeur aanpassen met een dag/nachtmodus, verschillende lettertypen waarvan een speciaal voor dyslectici, en instelbare lettergrootte en tekst- en achtergrondkleur.

BUKU kost 24,99 per maand. Ook staat er in de collectie en aantal gratis boeken die ook zonder abonnement gelezen kunnen worden. Docenten kunnen de dienst gratis gebruiken.

BUKU lanceerde eerder dit jaar ook een nieuwe website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in