Onbeperkt lezen-abonnement Bliyoo ook op ‘modernste’ ereaders

3677
3
DELEN

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Bliyoo, de nieuwe abonnementsdienst voor ebooks van Bruna, straks ook op enkele ereaders ‘van de modernste generatie’ te gebruiken zijn. Dat meldt Bruna in een persbericht naar aanleiding van resultaten van de eerste tests met het platform.

Zo’n 1.000 mensen reageerden op een vragenlijst van Bliyoo na de eerste versie van de dienst te hebben uitgeprobeerd. Er komen wanneer de dienst live gaat drie soorten abonnementen: een voor alleen tijdschriften, een voor alleen ebooks, en een combi-abonnement. De meerderheid (tweederde) van de testers gaf aan het meest te zien in dat laatste.

Rond de 70% van de testers was te spreken over de nieuwe abonnementsvorm voor digitale boeken en tijdschriften. Ze gingen door het gebruik van Bliyoo ook meer lezen. Het grootste deel gebruikte Bliyoo op de tablet. Tijdens de test was het nog niet mogelijk Bliyoo op een ereader te gebruiken. De directeur van Bruna gaf eerder nog aan niet zoveel te zien in digitaal lezen op ereaders, maar het bedrijf komt daar nu blijkbaar op terug: “Bijna 1/3 van de proefpersonen geeft aan ook graag op een eReader te willen lezen. Om hen tegemoet te komen werkt Bruna aan de toepassing van Bliyoo op één of enkele eReaders van de modernste generatie. Oudere eReaders zijn helaas ongeschikt voor onbeperkt lezen.”

Hoeveel de abonnementsdienst straks gaat kosten is nog niet bekend, evenmin welke uitgeverijen er zullen meedoen en wanneer de dienst precies voor het grote publiek beschikbaar zal komen.


3 REACTIES

  1. Beetje vaag wat ze daarmee bedoelen. Ereaders die de laatste generatie ADE DRM ondersteunen? Of Ereaders die op Android draaien? Of nog wat anders?

    Zou leuk zijn als je dit kunt achterhalen, Martijn.

  2. Als het gaat om een Android-app toegespitst op e-readers, zal dat dus helaas niet werken met de Kobo- en Sony-readers – de meest gebruikte merken in Nederland. Zou leuk zijn als er ooit een soort kruising tussen de tablet en de e-reader zou ontstaan, zodat je naar keuze kan switchen tussen online en offline lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER