Onderzoek: 29% van digitale lezers in Canada leest op e-reader

0
booknet canada
Afbeelding: Booknet Canada (https://www.booknetcanada.ca/blog/2019/4/16/canadians-and-their-reading-habits-leisure-study-part-3)

Hoeveel Canadezen lezen er graag digitaal en op welke apparaten lezen zij het liefst? Booknet Canada deed een groot onderzoek naar het leesgedrag in het land.

Booknet vroeg de respondenten onder meer naar de redenen waarom zij lezen. 65% gaf aan een boek te pakken om te ontspannen en 55% zei er plezier in te hebben hun verbeelding te gebruiken. 52% wil graag vermaakt worden met een goed verhaal, 46% leest om nieuwe dingen te leren. 44% zei te lezen om de tijd te doden.

Ongeveer 90% van de lezers leest wel eens een fysiek boek,  49% van alle lezers leest e-books. Vorig jaar was het aantal e-booklezers 3% hoger. Daarentegen steeg het aantal mensen dat wel eens een audioboek beluistert naar 34%.

Ongeveer een derde van de e-booklezers leest graag op de tablet, maar dit percentage laat de afgelopen jaren wel een dalende lijn zien. 29% leest e-books het liefst op een e-reader; een stijging van 4% vergeleken met vorig jaar. 22% leest voornamelijk via de smartphone.

42% van de e-booklezers zei ten minste maandelijks een boek op hun smartphone te lezen. Vorig jaar was dat nog 33%. De apps die zij het vaakst gebruiken zijn Amazon Kindle (39%), Kobo (23%), internet browsers (20%), Google Books (19%), Apple Books (15%) en de app OverDrive/Libby, waarmee e-books bij de bibliotheek kunnen worden geleend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in