Ontwikkelaar Immer-app lanceert meditatieve leesapp Lotus

0
lotus leesapp
Tekening: Tim Hengeveld (https://timhengeveld.com)

Niels ’t Hooft, de bedenker van de Immer-leesapp, lanceert nu een tweede pilot: de meditatieve leesapp Lotus. De eerste twee hoofdstukken zijn gratis, de rest is in de app te koop voor €4,49.

De app, die op dit moment beschikbaar is voor de iPhone en de iPad, is een novelle die door ’t Hooft speciaal voor deze vorm geschreven is. Lotus maakt gebruik van allerlei digitale mogelijkheden om de lezer een compleet nieuwe leeservaring te bieden. Zo bevat de app achtergrondkleuren die thema’s, emoties en personages uitlichten en bijpassende muziek, die aanzwelt en weer afneemt. Ook wordt het verhaal gevisualiseerd met een animatie van een lotus, die tijdens het lezen steeds terugkomt.

Net als in de eerste Immer-pilot, de leesapp Goede mannen, wordt ook in de Lotus-app het verhaal in logische fragmenten opgedeeld, zodat per keer steeds enkele zinnen in beeld verschijnen. Ook houdt de app je voortgang in het verhaal bij. Hierdoor wordt het makkelijker om aandachtig te lezen. Beide apps zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek.

Lotus werd mogelijk gemaakt door subsidies van het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De app, kleuren en animaties werden ontworpen door Saskia Freeke, het programmeerwerk werd gedaan door Codeglue en de audio  door audiostudio SonicPicnic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in