Onyx Boox komt met nieuwe e-reader van 13.3 inch

2
onyx boox max 2 pro

Onyx Boox is begonnen met de voorverkoop van een nieuwe 13.3 inch e-reader, zo’n beetje even groot als een A4. De Max 2 Pro is met name geschikt voor het lezen van pdf-bestanden en het maken van aantekeningen.

Onyx Boox had al een 13.3 inch e-reader in het assortiment, namelijk de Max Carta. De nieuwe Max 2 Pro is voorzien van flink wat verbeteringen in vergelijking met dit eerdere model. Zo heeft deze e-reader een touchscreen, zodat je niet per se meer een stylus nodig hebt. Ook de resolutie is verbeterd: de Max 2 Pro heeft een scherm met een resolutie van 2220×1650 (207 ppi). Bovendien draait het apparaat als eerste e-reader ter wereld op Android 6.0 zodat je in principe alle apps probleemloos kunt downloaden en gebruiken. Op de Max 2 Pro staat de Google Playstore al geïnstalleerd.

Bijzonder is dat je op de Max 2 Pro niet alleen aantekeningen kunt maken, het is ook mogelijk het apparaat via een HDMI-kabel aan je pc te koppelen en zo als e-ink monitor te gebruiken. De Max 2 Pro beschikt ook over een audio-aansluiting en microfoon, heeft text-to-speech en ondersteunt mp3-bestanden.

De Max 2 Pro heeft een 1.6 GHz quad-core processor, 2 GB RAM-geheugen, 32 GB intern geheugen en een batterij van 4100 mAh.

13.3 inch e-readers zijn nu eenmaal niet goedkoop en de Onyx Boox Max 2 Pro is geen uitzondering. Je kunt hem bestellen in de voorverkoop voor 798,89.

Vorig artikelKB wil 20.000 e-books in digitale bibliotheek in 2018
Volgend artikelBoekhandel wint weer terrein

2 REACTIES

  1. Recent was de Samsung S7 telefoon in het nieuws omdat de consumentenbond waarschuwde voor de wel erg korte ondersteuning van de Android versie die daar op staat en de mogelijke veiligheidsproblemen die gebruiker daardoor gaan ondervinden. Nu zit ik mij opeens af te vragen hoe dat met ereaders is gesteld die op Android draaien. Zijn die Android apparaten eigenlijk standaard voorzien van anti-virus of andere bescherming? Thuis op je lokale netwerk zal het misschien wel meevallen, maar hoe zit dat als je ergens een gratis Wifi punt gebruikt? Ikzelf heb een Kobo, dus ik heb voor zover ik weet geen veiligheidsrisico’s omdat die niet met Android werken.

    • Goede vraag inderdaad! Ik zou eerlijk gezegd niet weten of Android e-readers standaard iets van antivirus hebben, volgens mij niet maar ik zal het eens uitzoeken. Je kunt natuurlijk wel zelf apps installeren dus in theorie kun je er zelf ook avast, avg of iets anders op zetten. En sowieso zijn open netwerken natuurlijk wel risicovol, maar ik vraag me af in hoeverre je die gebruikt op een e-reader. Ikzelf nooit eigenlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in