Onyx Boox T76ML: Android e-reader met audio en instelbare kleurtemperatuur

0
onyxboox t76ml

De e-readers van Onyx Boox zijn niet erg bekend in Nederland. Toch bracht het Chinese bedrijf onlangs een een interessante nieuwe e-reader uit, de Onyx Boox T76ML.

Net als de e-readers in van het Nederlandse Icarus, draaien ook Onyx e-readers op Android. Dat heeft als groot voordeel dat er leesapps als de Bibliotheek, Bliyoo en Blendle op kunt installeren, iets wat bijvoorbeeld met een Kobo of Kindle niet kan.

Dit nieuwe model heeft nog meer pluspunten. Als een van de weinige e-reader op de markt heeft de T76ML een audio-aansluiting en kan dus ook met audioboeken overweg, zeker omdat je er in principe ook apps als Storytel of de LuisterBieb op kunt gebruiken.

Het scherm van de T76 is met 6.8 inch net iets groter dan dat van de meeste e-readers. De resolutie is 265 ppi, net als de Kobo Aura h2o Edition 2. Het mooiste is dat deze Onyx dezelfde innovatieve schermverlichting heeft als de Kobo Aura ONE en de H2O Edition 2. Je kunt dus behalve de helderheid ook de kleurtemperatuur van het licht instellen en het blauwe licht eruit kunt filteren. Het idee van Kobo bleek een schot in de roos want ook Tolino paste het meteen toe in de Tolino Vision 4HD. De T76 is daarmee de eerste Android e-reader met deze verlichting.

Last but not least heeft deze e-reader een touchscreen maar ook fysieke bladerknoppen. De meeste -e-readers hebben deze helaas niet terwijl het toch wel comfortabel leest.

Het is nog niet duidelijk of de Onyx Boox ook door Nederlandse webwinkels verkocht gaat worden, hoewel de Nederlandse taal wel op het apparaat beschikbaar is. Op dit moment is het apparaat in pre-sale te bestellen bij de Amerikaanse retailer Banggood voor 210 dollar.

Benieuwd naar de Onyx Boox e-readers? Begin dit jaar testten we de C67 Carta en de C67 Carta 2

Vorig artikelYota lanceert nieuwe YotaPhone 3 met extra e-inkscherm
Volgend artikelAmazon: “Gooi e-bookprijzen omlaag om meer te verkopen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in