Onyx lanceert Boox Nova2

0
boox nova 2

De Chinese e-readerfabrikant Onyx heeft een nieuwe 7.8 inch eInk-tablet gelanceerd: de Boox Nova2. Het apparaat is behalve voor het lezen van e-books of andere documenten ook geschikt voor het maken van aantekeningen.

De Nova2 is eigenlijk geen e-reader te noemen, maar eerder een eInk-tablet. Het apparaat draait op Android 9.0, waardoor je er je favoriete apps op kunt gebruiken.

De Nova2 is de opvolger van de in januari 2019 verschenen Nova Pro. De tablet heeft een eInk-scherm van 7.8 inch met een resolutie van 300 ppi en is voorzien van verlichting met instelbare lichtkleur. Gebruikers kunnen dus zowel de helderheid als de warmte van de verlichting aan hun eigen voorkeur aanpassen.

Verhoogde capaciteit
Vergeleken met de Nova Pro kreeg de Nova2 verschillende verbeteringen mee. Zo werd de batterijcapaciteit verhoogd van 2800mAh naar 3150mAh. De Nova2 kreeg bovendien een snelle Qualcomm Octacore 2.0 GHz-processor en een RAM-geheugen van 3GB waardoor de snelheid en prestaties verder zijn verbeterd. Ook kan er een usb-stick aan het apparaat worden gekoppeld.

De Nova2 ondersteunt ook Bluetooth 4.1, zodat je gebruik kunt maken van externe apparaten als speakers, oordopjes een toetsenbord.

Notities en tekeningen
De Nova 2 ondersteunt zowel het gebruik van het touchscreen als van de meegeleverde stylus. Behalve zwart, wit en grijs biedt de ingebouwde notitie-app ook verschillende tinten groen, rood en blauw. Handgemaakte aantekeningen kunnen worden opgelsagen als afbeelding of als tekstbestand.

De Boox Nova2 is vanaf 26 maart te koop via Boox.com.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #42
Volgend artikelKinderboekenauteurs maken voorleesserie over kinderen in quarantaine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in