Opvolger Cybook Gen3 verwacht in 2010

De opvolger van de huidige Cybook Gen3 (heel verrassend ‘Gen4′ genaamd) zal in navolging van Amazon’s Kindle ook draadloze connectiviteit gaan bieden. Dat is althans te lezen in een uitgelekte presentatie van Bookeen.

http://www.iware.ch/DataDir/ElementsDir/1252/1/F/F_PMT08_Bookeen.pdf

Het Franse bedrijf gaat de Gen4 ontwikkelen in samenwerking met Le Monde en Nemoptic, een vrij onbekende fabrikant van eInk schermen. Verwacht wordt dat de ontwikkeling van de Gen4 circa 2 jaar gaat duren. Dat zou betekenen dat de opvolger van de Gen3 in 2010 gelanceerd wordt.

Dat is vrij laat, gezien het tempo waarin andere fabrikanten van ebook readers momenteel nieuwe modellen ontwikkelen. Maar wellicht verrast Bookeen ons al eerder met een opvolger van de Gen3.

Interessant is dat Bookeen openheid van zaken geeft voor wat betreft het totaal aantal Cybooks dat ze denken te verkopen in 2008: rond de 10.000 stuks. De Nederlandse markt is volgens Bookeen goed voor 7% van de omzet, wat betekent dat er dit jaar in Nederland zo’n 700 Cybooks verkocht gaan worden. Een nogal conservatieve schatting, maar dat is misschien uit concurrentieoverwegingen.