Orange stapt met Read&Go in ePaper markt

0

Orange Frankrijk stapt met de aankondiging van de Read&Go, een ebook reader voorzien van 3G communicatietechnologie, in de ePaper markt. Op de e-reader kan men gedurende de dag het nieuws van vijf grote Franse kranten ophalen. De elektronische edities van de kranten worden elk uur ververst.

Orange heeft hiertoe een e-reader ontwikkeld met Wifi/3G connectiviteit. Daardoor kan de e-reader ook onderweg draadloos voorzien worden van content. Voor de nieuwsvoorziening is Orange een samenwerking aangegaan met Le Monde, Le Parisien, Les Echos, L’Equipe en Télérama.

Op enkele websites en op YouTube zijn beelden te zien van de Read&Go, waaruit blijkt dat de e-reader is gebaseerd op de iLiad van het Nederlandse iRex Technologies. Om de distributie van de ePaper mogelijk te maken heeft Orange een speciaal distributiesysteem, een user interface en een browser ontwikkeld.

De Read&Go heeft een opslagcapaciteit van 1 GB, voldoende voor meer dan 200 kranten. Daarnaast worden er enkele tientallen ebooks op de Read&Go voorgeïnstalleerd, afkomstig van Feedbooks.com.

Er zijn in totaal 150 testgebruikers benaderd door Orange om de Read&Go uit te proberen. Het Read&Go concept doet denken aan Amazon’s Kindle, waarop ook draadloos nieuws en ebooks gezet kunnen worden. De Kindle werkt echter niet buiten de V.S.

Eerder dit jaar introduceerde NRC Handelsblad een ePaper editie van haar krant. Deze wordt eens per dag ververst en het updaten kan alleen in de buurt van een Wifi hotspot. De NRC ePaper is eveneens gebaseerd op de iLiad ebook reader.

Het is nog niet bekend wanneer de Read&Go in Nederland wordt geïntroduceerd of wat de prijs van de e-reader of een abonnement zal zijn.

Vorig artikelWaarom het uitlenen van ebooks nooit wat wordt
Volgend artikelWanneer breekt het ebook door?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in