Oude Kobo’s niet langer ondersteund

0
kobo arc
De Kobo Arc tablet.

Rakuten Kobo haalt de bezem door de e-readercollectie. Door een verplichte veiligheidsupdate worden verschillende oudere Kobo e-readers en tablets vanaf 28 februari niet langer ondersteund. Deze modellen ontvangen na die datum geen software-updates meer en kunnen geen verbinding meer maken met de Kobo e-bookstore.

Het gaat om de acht jaar oude Kobo Wifi, de Kobo Mini en de Kobo Vox en Kobo Arc tablets. Ook de Sony e-readers die Kobo onder zijn hoede heeft (de Sony Reader T1, T2 en T3) worden niet meer ondersteund. Dat betekent niet dat deze devices na 28 februari niet meer te gebruiken zijn. Je kunt nog steeds boeken op het apparaat zetten via de pc of Adobe Digital Editions en je eerder gekochte boeken blijven gewoon toegankelijk. Het is aan te raden om het apparaat wel voor 28 februari met het internet te verbinden en te kijken of alle benodigde updates geïnstalleerd zijn. Kobo installeert dan automatisch de verplichte veiligheidsupdate die ervoor zorgt dat het apparaat blijft functioneren als je het terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Ook oudere versies van de Kobo app en Kobo Desktop gaan op de schop. Hier gaat het om de Kobo app voor Blackberry, de Kobo app voor Android 4.0 en eerder, de Kobo app voor iOS 4 en eerder en Kobo Desktop voor Windows XP en eerder.

Voor alle andere Kobo’s, dus ook de modellen die inmiddels niet meer te koop zijn, verandert er niets. Deze blijven gewoon functioneren.

Hier en hier vind je meer informatie over modellen die niet meer ondersteund worden, compleet met serienummers. Weet je niet zeker welk serienummer jij hebt? Lees hier per model hoe je het serienummer kunt vinden.

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #29
Volgend artikelBtw op e-books per 1 januari 2020 naar 9%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in