overdreven zwartkijkerij : Amazon’s ‘dark sides’

Gevonden via [url=http://www.teleread.com/paul-biba/question-of-the-year-does-amazon-have-too-much-power/]TeleRead.com[/url] , de bijdrage van 29-dec van Rich Adin’s [b]An American Editor[/b] blog : [url=http://americaneditor.wordpress.com/2010/12/29/question-of-the-year-does-amazon-have-too-much-power/]Question of the Year: Does Amazon Have Too Much Power?[/url] .

Hoewel het altijd verstandig is om grote monopolistische bedrijven als Amazon met de nodige achterdocht te benaderen (altijd een kopie van je Kindle ebooks op je PC bewaren ; en ook een backup van die kopies maken) , is het artikel veel te negatief over het [i]proprietary[/i] Kindle formaat dat Amazon gebruikt .

En eigenaardig genoeg geeft de auteur ook zelf aan waarom het in de praktijk niet zo’n vaart zal lopen :
[quote](Yes, I know that one can strip Amazon’s DRM and then convert the book to another format using readily available free tools; (…)[/quote]
Per slot van rekening hoeft maar 1 van de miljoenen klanten van Amazon zo’n [i]ebook convert[/i] uit te voeren en de inhoud van een Kindle ebook is beschikbaar voor de rest van de wereld .

Wat nou [i]Almachtige Amazon[/i] ?
😀


Let op: Dit is een bericht van het oude forum van eReaders.nl. Heb je hier een vraag over, of een andere vraag over digitaal lezen en ereaders? Stel hem dan op ons nieuwe forum!