OverDrive bereikt mijlpaal van 1 miljard uitgeleende e-books

0
overdrive miljard ebooks
Afbeelding: Blog Overdrive (http://blogs.overdrive.com/front-page-library-news/2018/03/20/readers-have-borrowed-over-one-billion-digital-books-through-overdrive-pla2018/)

De dienst OverDrive heeft de mijlpaal van 1 miljard uitgeleende e-books aangetikt. Inmiddels worden er gemiddeld zo’n twaalf boeken per seconde uitgeleend. Dat maakt OverDrive bekend op de eigen blog.

OverDrive leende in 2003 het eerste e-book uit. In 2007 waren dat er in totaal al 1 miljoen en in 2012 was het totale aantal uitleningen gegroeid tot 100 miljoen titels. Na bijna 15 jaar staat de teller nu op een ongelooflijke 1 miljard uitleningen.

OverDrive is het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van ebook- en audioboekuitleningen. In 2015 werd de dienst overgenomen door Rakuten, het moederbedrijf van Kobo.  OverDrive werkt inmiddels samen met 9 van de 10 bibliotheken in de VS en 40.000 bibliotheken in 70 landen wereldwijd. De catalogus van OverDrive bestaat uit zo’n 4 miljoen titels in meer dan 100 talen.

In 2017 werden er in totaal 225 miljoen titels uitgeleend, waarvan 155 miljoen e-books en 68 miljoen luisterboeken. E-bookuitleningen groeiden met 11% en de audioboeken zelfs met 24%. Volgens OverDrive is de groei te danken aan grote verbeteringen waardoor lezers gemakkelijker nieuwe boeken ontdekken. Veel bibliotheken werken nu bijvoorbeeld met gepersonaliseerde content en persoonlijke aanbevelingen. De nieuwe app Libby maakt het nog simpeler om een e-book via de bibliotheek te lenen.

OverDrive is blij met het resultaat en geeft een grote pluim aan de medewerkers op deelnemende bibliotheken en scholen. “Dankzij de onvermoeibare inzet van bibliotheekmedewerkers die geletterdheid en lezen promoten, kunnen wij doorgaan met vernieuwen en apps en diensten ontwikkelen, niet alleen voor de volgende miljard uitleningen, maar voor de vele miljarden uitleningen die nog zullen volgen.”

En ook de lezers worden natuurlijk niet vergeten. “Er zijn talloze mogelijkheden en zijsporen die iemand ervan kunnen weerhouden om te gaan zitten lezen. Maar zij deden het wél.”

Vorig artikelEbookalarm.nl is terug met vernieuwde opzet
Volgend artikelVakantieBieb dit jaar voor iedereen open vanaf 1 juli

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in