OverDrive biedt weer tijdschriften aan

0
overdrive biedt magazines aan

De dienst OverDrive, waarmee bibliotheken e-books en audioboeken kunnen uitlenen, heeft de collectie uitgebreid met tijdschriften. O.a. OK! magazine, New York Magazine, Newsweeek, Reader’s Digest en andere populaire titels zijn vanaf vandaag te leen via bibliotheken in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

OverDrive probeerde het al eerder met tijdschriften, maar dat werd geen succes. In 2014 startte het bedrijf een samenwerking met boekwinkelketen Barnes and Noble waardoor de digitale tijdschriften en dagbladen van de keten in de Overdrive-collectie konden worden opgenomen. In 2016 besloot B&N echter te stoppen met digitale uitleningen.

Enkele maanden geleden kondige OverDrive aan opnieuw te starten met het aanbieden van tijdschriften. De titels zijn te lezen via de apps van OverDrive. Bibliotheken die hun leden toegang willen geven tot de tijdschriften, kunnen daarvoor met het platform een jaarabonnement afsluiten voor een pakket van 25 of 50 titels. De prijs is afhankelijk van het aantal jaarlijkse uitleningen.

Op dit moment is deze optie alleen mogelijk in de VS en in het Verenigd Koninkrijk. Bibliotheken in Australië en Canada moeten nog even geduld hebben.

OverDrive is het grootste bedrijf ter wereld op het gebied van ebook- en audioboekuitleningen. Dit voorjaar maakte de dienst bekend  sinds 2003 al 1 miljard titels te hebben uitgeleend. In 2015 werd de dienst overgenomen door Rakuten, het moederbedrijf van Kobo.  OverDrive werkt inmiddels samen met 9 van de 10 bibliotheken in de VS en 40.000 bibliotheken in 70 landen wereldwijd. De catalogus van OverDrive bestaat uit zo’n 4 miljoen titels in meer dan 100 talen.

Vorig artikelKobo Plus heeft nu 20 grootste uitgevers aan boord
Volgend artikelAudioboeken hebben meer emotionele impact dan boekverfilming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in