pdf naar epub conversie vraag

Hallo allen,

Sinds dit weekend ben ik de gelukkige bezitter van een prs t2.
Ik ben erg blij met deze reader maar loop tegen een probleem aan. Op mijn pc heb ik n flinke hoeveelheid boeken in pdf die al jaren op mijn leeslijst staan.

Nu heb ik er een aantal geconverteerd naar epub. Sommige laten zich zo prima lezen op de reader. Veel, echter, vertonen vreemde text verschuivingen waardoor het een flinke puzzel wordt. In het geval van voetnoten is het helemaal ondoenbaar.

Weer andere texten hebben na conversie een enorme afstand tussen de regels en, het meest storend van alles, om de zoveel pagina,s keert de reader terug naar het beginscherm van het apparaat. Wanneer ik het boek dan weer open dan is het op een vijftal pagina’s terug in het boek. Verder bladeren naar waar ik was gebleven is geen optie, dan springt de reader weer terug naar het hoofdmenu, nee ik moet met pagina nummering zoeken naar de eerst leesbare pagina. Zo mis ik steeds een aantal pagina.s.

Enfin, geachte aandachtigen, een heel verhaal weet ik maar naar ik hoop kan iemand mij helpen zodat ik mijn boeken prettig leesbaar op mijn nieuwe e-reader krijg.

Bij voorbaat veel dank,

T