Penguin zet proefhoofdstukken online

0

Uitgevers beginnen langzamerhand steeds meer te experimenteren met digitaal publiceren. Lezers kunnen bijvoorbeeld voortaan bij Penguin de eerste hoofdstukken van nieuwe Penguin-titels bekijken voor ze het boek aanschaffen. Penguin zet elke maand een aantal nieuwe ‘tasters’ online.

De ‘tasters’ bestaan uit pdf bestanden die gratis gedownload en op een ebook reader gelezen kunnen worden. Het gaat om het volledige eerste hoofdstuk of zelfs meerdere hoofdstukken. ‘Het idee dat een lezer in een boekhandel een boek oppakt en een paragraaf of twee leest voor hij het boek koopt, is echt niet nieuw. Nieuw is alleen dat dat nu in de online-variant ook mogelijk’, zegt Anna Rafferty, digital marketing director bij Penguin.

Penguin wil de lezer de kans geven boeken te bekijken waar ze al lang op zaten te wachten en ze over te halen eens iets nieuws te proberen. Momenteel staan bijna vijftig boeken online op penguin.

Helemaal nieuw is het idee van online een boek doorbladeren voor aankoop overigens niet; zo heeft Google Book Search in een paar jaar tijd al vele duizenden oude en nieuwe titels doorzoekbaar gemaakt. Maar die kun je dan weer niet op een ebook reader openen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in