Plastic Logic reader pas in 2010 op de markt

0

De veelbesproken nieuwe e-reader van Plastic Logic, met een A4-formaat scherm, komt naar verwachting pas in 2010 op de markt. De reader is vooral bedoeld voor zakelijke gebruikers die een lichtgewicht oplossing zoeken voor het onderweg lezen van stapels documenten.

De reader van het Britse bedrijf Plastic Logic werd enkele maanden geleden aangekondigd. Op de lichtgewicht reader, die slechts enkele millimeters dik is, kunnen onder andere pdf en word documenten weergegeven worden.

Plastic Logic maakt gebruikt van een zelf ontwikkeld kunstof substraat, waarop de elektronische inkt wordt aangebracht. Daardoor kan de reader een stuk dunner en lichter worden dan de huidige, op glas gebaseerde e-readers. Ook zijn de schermen van Plastic Logic minder gevoelig voor mechanische belastingen zoals buigen of stoten.

Gebruikers kunnen op de Plastic Logic reader niet alleen eigen documenten weergeven, maar ook draadloos content van partners ophalen (denk aan digitale kranten, zoals de ePaper van NRC) via een portal van Plastic Logic. Onduidelijk is nog wie die contentpartners zijn.

Plastic Logic gaat de readers in haar fabriek in Dresden fabriceren. Geïnteresseerden moeten nog even geduld hebben: de reader komt pas in 2010 op de markt. Het is nog niet bekend wat de reader moet gaan kosten.

Voorlopig heeft iRex de wedloop om de groot-formaat ebook readers gewonnen met de introductie van de DR1000 serie (november 2008), waarop ook A4 formaat documenten weergegeven kunnen worden.

Vorig artikelShortcovers presenteert ebook app voor iPhone
Volgend artikeltxtr reader: Kindle-killer of vaporware?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in