Pocketbook lanceert Touch HD 2 met audio, instelbare lichtkleur en bladerknoppen

0
pocketbook touch-hd2

De Zwitserse e-readerfabrikant Pocketbook komt met een upgrade van de succesvolle Pocketbook Touch HD. De nieuwe Pocketbook Touch HD heeft onder meer verlichting waarvan je niet alleen de helderheid kunt instellen maar ook de kleurtemperatuur.

De SMARTlight-verlichting zorgt ervoor dat je blauw licht kunt wegfilteren zodat je ook ’s avonds comfortabel kunt lezen. Inderdaad, dezelfde soort verlichting als die in de Kobo Aura ONE, Kobo Aura H2O Edition 2 en de Tolino 4 HD. Je kunt de verlichting handmatig instellen of in de automatische modus zetten zodat het apparaat zelf het licht aanpast of basis van het tijdstip. De Touch HD 2 heeft verder een 6 inch E-ink Carta scherm met 300 ppi.

Wat deze e-reader doet opvallen is de audio-aansluiting, iets wat je (helaas) bij de meeste e-readers niet tegenkomt. De standaard 3.5 mm jack zorgt ervoor dat je een koptelefoon, oortjes of boxjes op het apparaat kunt aansluiten zodat je naar e-books kunt luisteren. De e-reader ondersteunt mp3-bestanden en heeft bovendien een text-to-speech-functie. Bestanden in alle door de e-reader ondersteunde formaten kunnen hiermee worden omgezet naar spraak. De Pocktebook e-readers zijn niet aan een bepaalde e-bookwinkel gebonden en ondersteunen 17 boekformaten.

De Touch HD 2 weegt slechts 180 gram en is maar 9 mm dik. Bladzijden omslaan gaat zowel door tikken en vegen als met de fysieke bladerknoppen aan de onderkant. Het apparaat beschikt over 8 GB ingebouwd geheugen wat je met een geheugenkaartje kunt uitbreiden tot maximaal 32 GB. Ook heeft de e-reader Dropbox geintegeerd.

Het is nog onbekend wat de prijs van de Pocketbook Touch HD 2 wordt en wanneer hij verkrijgbaar is. Pocketbook e-readers zijn verkrijgbaar bij bol.com en Wehkamp.

Vorig artikelEuropa heft geoblocking op, maar niet voor e-books
Volgend artikelMinister Slob: btw op online media moet snel omlaag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in