Polen arresteert oprichter Kickass Torrents

0
keyboard-download

Artem Vaulin, de vermoedelijke oprichter van Kickass Torrents, een van de grootste illegale downloadsites ter wereld, is in Polen op verzoek van de VS gearresteerd.

Hij wordt beschuldigd van het beheren van de veelgebruikte illegale website en van het verspreiden van meer dan 1 miljard auteursrechtelijk beschermde bestanden. Jaarlijks leverde de website ongeveer 16 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten op.

Kickass Torrents verplaatste zich regelmatig naar ander domeinen en maakte gebruik van servers over de hele wereld, zodat auteursrechtenorganisaties lange tijd grote moeite hadden om de website aan te pakken.

Desondanks meldt een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Vaulins arrestatie laat zien dat cybercriminalen niet kunnen ontsnappen aan vervolging.

The Pirate Bay
Ook voor The Pirate Bay, net als Kickass Torrents een grote illegale downloadsite, wordt het er niet eenvoudiger op. Twee jaar geleden werd Peter Sunde, een van de oprichters, gearresteerd. Hij werd toen al 4 jaar gezocht door Interpol vanwege een eerdere veroordeling voor auteursrechtenschending.

Hoewel The Pirate Bay nog steeds onder vuur ligt en verschillende domeinnamen in beslag werden genomen is de website nog altijd online.

Vorig artikelDe leukste reacties op de Kobo Aura H2O prijsvraag
Volgend artikelAantal bibliotheekleden en uitleningen stabiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in