Polymer Vision neemt Readius in productie

0

Philips spin-off Polymer Vision heeft aangekondigd te starten met de massaproductie van de Readius, een mobiele telefoon met oprolbaar e-ink scherm. De telefoon moet halverwege dit jaar op de markt verschijnen. Het scherm van de Readius kan uitgetrokken worden als de gebruiker nieuws, ebooks of emails wil lezen.

Met ingerold scherm past het mobieltje gewoon in een broekzak. Het Nederlandse bedrijf gaat met de Readius de concurrentie aan met de Kindle, de ebook reader van Amazon. De telefoon heeft een zwart-witscherm waarop stilstaande beelden kunnen worden weergeven. Het scherm heeft een diagonaal van ruim twaalf cm. Binnen vijf jaar hoopt het bedrijf een versie op de markt te kunnen brengen met een 8 inch-kleurendisplay.

Karl McGoldrick, de CEO van Polymer Vision wil nog niet zeggen hoeveel de Readius gaat kosten. Hij wil alleen kwijt dat de prijs ‘in de orde van grootte van een high-end mobiele telefoon’ zal liggen. Het bedrijf is nog druk in gesprek met telefonieproviders en winkelketens om de smartphone aan de man te brengen.

Integratie

De Readius is het eerste apparaat waarin de integratie tussen ebook reader en telefoon een feit is. Dat biedt interessante mogelijkheden voor het ontvangen van content zoals nieuws of boeken terwijl je onderweg bent. De Kindle biedt die mogelijkheid ook, maar hier kun je weer niet mee bellen. Bovendien is de Kindle alleen in de VS verkrijgbaar.

Readius-gebruikers kunnen voor content terecht op het Readius internet portal. Via dit portal kan men de user interface naar eigen inzicht configureren en bovendien nieuwsbronnen selecteren, waarvan de actuele content vervolgens automatisch en doorlopend naar de Readius wordt verstuurd.

Een andere ebook reader die de mogelijkheid biedt om draadloos content te ontvangen is de iLiad van iRex Technologies (eveneens een Philips spin-off), alhoewel deze beperkt is tot wifi netwerken. De Readius krijgt dankzij de ingebouwde gsm-technologie landelijk bereik.

Belangrijkste features
– Kleiner dan een gemiddelde mobiele telefoon
– Groot, inklapbaar 5-inch display
– Hoog contrast, goed leesbaar in daglicht
– Met één hand te bedienen
– Intuïtieve software
– Laag energiegebruik: gemiddeld 10 dagen op één acculading
– Uitgebreide connectiviteit: overal en op elk gewenst moment actuele content
– Muziek downloaden en afspelen

Specificaties
– Afmetingen: 100 x 55.6 x 21 mm (l x b x h)
– Gewicht: 150 gram
– Display: 5″ diagonaal (12,8 cm) monochroom e-ink
– Resolutie: QVGA
– 16 grijstinten
– Scherm verversen: 0.5 – 1 s
– Ondersteunt RSS feeds, PDFs, e-books, e-mail en tekstbestanden
– Audio: geïntegreerde speaker en koptelefoon (met afstandsbediening)
– Connectiviteit: USB en wireless broadband
– Opslag: 4GB

Vorig artikelGratis content in opmars
Volgend artikel‘Digitale krant lijkt nog teveel op papieren equivalent’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in