PRS-300 of PRS-600

Hallo!

Ben sinds een paar maanden een regelmatige bezoeker van ereaders.nl en heb er veel aan gehad! Ik wil dan nu eindelijk ook zelf een ereader aanschaffen.

Hierbij zit ik hevig te twijfelen tussen de PRS-300 en de PRS-600. Eigenlijk wil ik de reader vooral gebruiken om gewoon te lezen. Dus ik heb niet per se een touchscreen nodig, en zit ook niet te wachten op het afspelen van mp3. Dus dan lijkt de PRS-300 me een ideaal ding.

Mijn enige twijfel is de groote van het scherm. Ik lees vrij snel volgens mij (heb bijv. Harry Potter vijf in twee dagen uitgelezen) en ik vraag me af of ik niet te vaak moet omslaan met een 5 inch reader. Ik heb wel gekeken naar de file met de schermen op ware grootte, maar ik vind het moeilijk in te schatten. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

En ik lees op veel plekken dat de PRS-600 door het touchscreen toch (veel) last heeft van reflectie. Hebben mensen hier ook ervaring mee? Kan je er rustig mee lezen in het zonnetje, of blij je hem dan in onmogelijke hoeken draaien om het te kunnen zien?

Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen!