Rakuten Kobo komt met Aura ONE Limited Edition

1
kobo-aura-one
Kobo Aura ONE (2016)

Ruim een jaar geleden lanceerde Rakuten Kobo de Kobo Aura ONE, een waterdichte e-reader met een extra groot scherm en innovatieve verlichting die blauw licht wegfiltert. Nu komt er een Limited Edition met extra veel intern geheugen.

De standaard Kobo Aura ONE uit 2016 heeft 8 GB intern geheugen, genoeg voor zo’n 6000 e-books. Het apparaat heeft geen ingang voor een extra SD-kaartje. De Limited Edition van de Aura ONE heeft met 32 GB vier keer zoveel intern geheugen.

Het bedrijf richt zich daarmee met name op liefhebbers van manga’s en stripboeken. De Aura ONE is met zijn extra grote en haarscherpe scherm zeer geschikt voor dit soort boeken, maar het geheugen is ontoereikend voor striplezers die hun volledige collectie op het apparaat willen hebben. Omdat manga’s en stripboeken veel meer geheugenruimte in beslag nemen dan gewone e-books (een digitaal stripboek vraagt al snel 100 MB) kreeg Kobo het verzoek om meer intern geheugen in te bouwen.

Volgens CEO Michael Tamblyn heeft Kobo veel klanten die graag manga’s en stripboeken lezen en daarvoor extra geheugenruimte nodig hebben. Het bedrijf neemt feedback van lezers mee in hun ontwerpen en paste daarom met deze Limited Edition de Aura One aan: “Het is weer een voorbeeld van hoe wij nieuwe apparaten ontwerpen en bouwen, om de leeservaring van onze klanten nog makkelijker en beter te maken.”

De Kobo Aura ONE Limited Edition is alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten en in Japan. Het apparaat is te koop vanaf 6 december en gaat 279,99 dollar kosten.

1 REACTIE

  1. Mooi in theorie. Wie zegt neen aan meer geheugen? Kan de processor wel dat extra geheugen aan. Wordt een gevulde e-reader niet ontzettend traag of loopt hij vast? Zijn de voorziene beheermogelijkheden wel aangepast? De One is een prachtig toestel met veel mogelijkheden maar vloeiend werken als een Kindle -zelfs met slechts 8 GB geheugen – doet hij nog steeds niet. Spijtig want als je naar een vervanger van het gedrukte boek op zoek bent en graag min of meer de lay-out van een gedrukt boek wilt aanhouden of een beter leesbaar lettertype wilt, is het ‘de’ reader om bij stil te staan, zeker als je naar Nederlandstalige literatuur op zoek bent. Sociaal DRM en de mogelijkheid ook via andere dan Kobo gekochte boeken op de reader te plaatsen en te lezen maakt het toestel heel bruikbaar, ook voor wie geen fervente literatuur lezer is. Iets vlotter en sneller zag ik hem wel graag. Ook de onwilligheid waarmee Wifi uitgeschakeld wordt vind ik persoonlijk storend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in