Rakuten Kobo lanceert Kobo Sage én Kobo Libra 2

1
Kobo Sage en Kobo Libra 2

Rakuten Kobo lanceert vandaag maar liefst twee nieuwe e-readers: de Kobo Sage en de Kobo Libra 2. Beide e-readers zijn voorzien van diverse nieuwe functies die lezen nog leuker maken, zoals Bluetooth® draadloze technologie, waarmee je behalve van e-books ook kunt genieten van Kobo audioboeken.

“Met meer dan een decennium aan ervaring in het maken van topkwaliteit eReaders, is het innoveren en verbeteren van onze producten een tweede natuur geworden. Zo zorgen we ervoor dat Kobo de beste optie blijft voor lezers. We werken continu samen met boekenliefhebbers om ons aanbod – van eReaders, eBooks en audioboeken tot aan de Rakuten Kobo app – zo sterk en volledig mogelijk te maken en het leesplezier van onze klanten te verbeteren,” zegt Michael Tamblyn, CEO, Rakuten Kobo. “Met Kobo Sage en Kobo Libra 2 hebben we de favoriete functies van Kobo gebruikers samengevoegd, namelijk de nieuwste software en Bluetooth®, zodat je kunt lezen of luisteren via je Kobo en je altijd je leesleven met je meeneemt, waar je ook naartoe gaat.”

Kobo Sage
De Kobo Sage is een luxueuze e-reader met een e Ink touchscreen van 8 inch, een resolutie van 1440×1920 (300 ppi) en Bluetooth. Met de veelzijdige Sage kun je e-books lezen, met de stylus aantekeningen maken en naar Kobo audioboeken luisteren.

Dankzij de ComfortLightPRO kies je de kleurtemperatuur van de verlichting zodat je ook ’s avonds comfortabel kunt lezen. Ook is het scherm voorzien van een Dark Mode waarmee je de pagina-achtergrond zwart maakt en de letters wit. De Sage heeft verder een ergonomische vormgeving met bladerknoppen, een intern geheugen van 32 GB en een batterij van 1200mAh, en is waterbestendig tot 60 minuten op 2 meter diepte (IPX8). De Kobo Sage is verkrijgbaar in het zwart, de sleepcover in lichtgroen en zwart en de powercover ook in zwart.

Voor de Kobo Sage zijn verschillende aanvullende accessoires beschikbaar, zoals de stylus, een sleepcover en een speciale powercover waarmee je het apparaat direct oplaadt.

De Kobo Sage kost €289,99. De accessoires zijn los verkrijgbaar: de sleepcover kost €49,99, de powercover €79,99 en de stylus €39,99.  

Kobo Libra 2
Met meer opslagruimte, een sneller E Ink scherm en Bluetooth®, is Kobo Libra 2 de opvolger van de populaire Kobo Libra H2O. De Libra 2 heeft een scherm van 7 inch en een resolutie van 1264×1680 (300 ppi), ergonomische vormgeving en bladerknoppen.

Net als zijn voorganger is het apparaat voorzien van instelbare lichtkleur en bovendien vind je op de Libra 2 ook de Dark Mode. Via de Bluetooth kun je ook naar Kobo audioboeken luisteren. De Libra 2 heeft een intern geheugen van 32GB en een batterij van 1500mAh. Het apparaat is waterbestendig tot 60 minuten op 2 meter diepte (IPX8). De Kobo Libra 2 is verkrijgbaar in zwart en wit, de sleepcovers in klaproosrood, lavendel, leisteenblauw en zwart.

De Kobo Libra 2 kost €189,99. De sleepcovers zijn los verkrijgbaar en kosten €39,99.

Lezen en luisteren
De Kobo Sage en de Kobo Libra 2 zijn de eerste Kobo e-readers met Bluetooth en ondersteuning voor Kobo audioboeken. Je hebt hiervoor natuurlijk wel een draadloze koptelefoon of speakers voor nodig.

Schrijven met de Kobo Stylus
Met de Kobo Sage en de Kobo Stylus kun je eenvoudig notities maken in e-books en pdf’s. Maak aantekeningen direct op de pagina of gebruik het ingebouwde notitieblok, markeer, omcirkel en onderstreep, net wat jij handig vindt. Behalve de Kobo Sage heeft ook de deze zomer verschenen Kobo Elipsa deze mogelijkheid. In onze review lees je er alles voor en probeerden we het voor je uit, je leest hem hier.

De Kobo Sage en de Kobo Libra 2 zijn vanaf 5 oktober 2021 te bestellen als pre-order bij o.a. Kobo.com en zijn vanaf 19 oktober verkrijgbaar. 

kobo sage

kobo libra 2

Vorig artikelReview: Kobo Elipsa (2021)
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #52

1 REACTIE

  1. De e-reader zelf is prima echter:
    Wij hebben bij Kobo aangegeven dat de sleepcover van de nieuwe Kobo Sage geen toegang biedt tot de aan- en uit knop van de e-reader. Kortom je kunt zonder de sleepcover te verwijderen het apparaat niet aan- of uitzetten. (Designfout!!!)
    Op de website had Kobo neergeschreven dat de sleepcovers zodanig zijn ontwikkeld dat alle toegangspoorten en knoppen bereikbaar zijn. Toen wij dit onder de aandacht hebben gebracht kregen wij als antwoord : bedankt, wij hebben het van de website gehaald. Dus wij hebben een sleepcover van 49,95 euro gekocht die je er steeds moeten afhalen om het apparaat aan te zetten.
    Sleepcover voor de Sage voldoet dus niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in