Rakuten OverDrive start samenwerking met Duits e-bookplatform Libreka

0
overdrive libreka duitsland

Rakuten OverDrive is een samenwerking gestart met het Duitse e-bookdistributieplatform Libreka. OverDrive wil daarmee zijn Duitstalige collectie uitbreiden en beter zichtbaar worden op de Duitstalige markt.

Rakuten OverDrive biedt al sinds 2016 e-books en audioboeken aan bibliotheken in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het in 2006 opgerichte Libreka is een van de grootste distributieplatformen voor digitale content in Duitsland. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid netwerk van meer dan 40.000 uitgeverijen en meer dan 1000 nationale en internationale handelspartners.

Claudia Weissman, vicepresident Global Library and Education bij OverDrive: “Wij zijn blij dat we Libreka’s marktervaring en expertise kunnen combineren met de kracht van ons platform en de kennis op het gebied van e-books van ons wereldwijde team. Libreka is een gevestigde naam in de DACH-regio en heeft niet alleen een uniek en waardevol inzicht in de e-bookmarkt maar ook een sterke marktpositie.”

“De eerste feedback van bibliotheken is positief,” zegt Balázs Csonka, operationeel directeur van Libreka. “Wij leveren al jaren Duitstalige e-books aan OverDrive voor wereldwijde distributie aan bibliotheken. Met onze branchekennis en connecties met biblioteken en uitgevers in Duitsland kunnen wij OverDrive ondersteunen.”

Bron: Buchreport.de en Overdrive.libreka.de

Vorig artikelVakantieBieb wil jongeren bereiken via middelbare scholen
Volgend artikelBoekenweek 2019 ‘De moeder de vrouw’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in