Record aantal downloads VakantieBieb; ook e-books en LuisterBieb in de lift

0
vakantiebieb-20172

Het is tot nu toe al een succesvolle zomer voor de digitale diensten van de online Bibliotheek. De apps VakantieBieb en LuisterBieb deden het goed en het aantal e-bookaccounts zit in de lift. Dat meldt de Koninklijke Bibliotheek

De app VakantieBieb, waarmee je gratis gedurende de zomer tientallen e-books kunt lezen op smartphone of tablet, is op weg naar een record aantal downloads. Waar er vorig jaar in totaal 1,9 titels via de app werden gedownload, ligt dat aantal nu al op ruim 2 miljoen. In totaal heeft de VakantieBieb nu bijna 800.000 gebruikers. De thriller Hittegolf van Suzanne Vermeer was de meest gelezen titel, gevolgd door Neem een geit van Claudia de Breij.

Nieuwe website zorgt voor meer e-bookaccounts
Half juni ging de website Bibliotheek.nl op de schop en werd een nieuwe website, onlinebibliotheek.nl, gelanceerd. Op de nieuwe site staan nu alle digitale diensten van de bibliotheek, zoals het lenen van e-books, informatie over audioboeken van de LuisterBieb en online cursussen, handig bij elkaar. Ook werd de e-bookcollectie beter ingericht en is er een zoekfunctie. De klantenservice en veel gestelde vragen werden herzien zodat gebruikers sneller het antwoord op hun vraag kunnen vinden.

Al deze vernieuwingen bleken niet voor niets te zijn geweest. De KB ziet een verdubbeling in het aantal e-bookaccounts dat per dag wordt aangemaakt. Voor de lancering van de nieuwe site waren dat 200 accounts per dag, nu zijn dat er gemiddeld 400.  Bijna 410.000 bibliotheekleden hebben nu ook een e-bookaccount. Toch valt er nog veel te winnen, want er zijn ongeveer 3,8 miljoen bibliotheekleden; bijna 3,4 miljoen hebben dus nog geen e-bookaccount. Vooral kinderen en jongeren maken relatief weinig gebruik van de e-books van de bibliotheek.

Stijgende lijn voor luisterboeken
Audioboeken zitten in de lift. Dat merkt ook de Bibliotheek. De LuisterBieb-app, met daarin honderden luisterboeken waarvan een deel ook door niet-leden te beluisteren is, laat een stijgende lijn zien. De campagne VakantieLuisteren met vijf gratis audioboeken droeg daar aan bij. In juli werden er 125.000 luisterboeken gedownload. In mei, voordat de campagne van start ging, waren dat er 53.000.

Vorig artikelHebban komt in september met nieuwe boekenapp (met boekenplanken!)
Volgend artikelKomt Amazon dit jaar met een nieuwe Kindle?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in