Review: Kobo Forma sleepcover

2
sleepcover kobo forma

Voor de in oktober verschenen Kobo Forma, een 8 inch e-reader met ergonomische vormgeving en bladerknoppen, is ook een speciale luxe cover te koop. Is die zijn geld waard? De review van het apparaat zelf lees je overigens hier.

Door Jolene Groen

Deze kunstleren sleepcover, speciaal ontworpen voor de Kobo Forma, is beschikbaar in zwart en paars en heeft een luxe uitstraling. Aan de voorkant bevinden zich de vouwlijnen die worden gebruikt om de cover als standaard neer te zetten. Aan de onderkant staat het merk in glimmende letters en de binnenkant voelt prettig zacht aan.

De Kobo Forma is de eerste Kobo met een asymmetrisch design, die ook horizontaal te gebruiken is. Aan de onderkant van het apparaat bevinden zich de fysieke bladerknoppen. Lees je in de verticale modus, dan kun je het apparaat zo draaien dat de knoppen aan de linker- dan wel rechterzijde van het apparaat zitten, al naar gelang de hand waarmee je ‘m vasthoudt.

De officiële cover van de Kobo Forma is in alle richtingen te gebruiken, zowel in de portretmodus als in de landschapsmodus, waarbij je ook de hoek kunt aanpassen. Door de cover te vouwen op de diagonale lijnen ontstaat het standaard waar het apparaat als het ware op leunt. Zo kun je het apparaat ook ‘handsfree’ gebruiken. Handig voor als je graag aan tafel leest, maar ook bijvoorbeeld als je niet langdurig een apparaat kunt vasthouden. Zowel horizontaal als verticaal staat hij stevig, zelfs als ik hem tijdens een drukke treinreis op de computertas neerzet die op mijn schoot staat. Lezen zonder handen gaat prima op deze manier en is een prima afwisseling.

x

Waar ik bij andere e-readers de cover eigenlijk altijd ‘open’ gebruik, net als bij een boek, vind ik het bij deze hoes prettiger hem naar achteren te klappen zodat het apparaat met een hand te bedienen is. Door de magneet blijft de voorkant goed op zijn plek. Wel gebeurt het me meerdere keren dat ik, als ik de cover wil dichtklappen om het apparaat op te bergen, aan de verkeerde kant zit te morrelen. De voorzijde van de cover zit namelijk zo netjes vast aan de achterkant dat bijna niet meer opvalt naar welke kant je ‘m moet uitklappen.

Deze sleepcover kost Euro 49,99 en dat is niet goedkoop voor een kunstleren hoes. Is een dergelijk accessoire eigenlijk wel nodig? E-readers zijn ook te gebruiken zonder hoes, maar over het algemeen is het verstandig om ook een passende cover aan te schaffen en zo het apparaat beter te beschermen tegen vuil, krassen en schokken. Dat geldt ook voor de Kobo Forma, zeker als je hem regelmatig meeneemt. Deze lichte hoes is absoluut prettig in gebruik en zit de bijzondere kwaliteiten van de Forma, het automatisch draaien en lezen in elke richting, niet in de weg. Dankzij de mogelijkheid om handsfree te lezen heb je met deze cover juist nog meer gemak en plezier van je Forma. Wat mij betreft is hij de prijs daarom zeker waard.

De cover is te koop voor Euro 49,99 bij o.a. bol.com.

2 REACTIES

  1. Bijna complete review mis alleen het gewicht van de cover, kan die overigens ergens anders ook niet vinden.
    Wat mij al een tijdje verwonderd is dat in elke review van een E-reader men over het gewicht heeft hoe ligt hij geworden is.
    Daarna doen we een (sleep)cover omheen die het gewicht van de E-reader bijna verdubbelt !
    Waarom worden er niet meer goed beschermende insteek hoezen (sleeves) gemaakt ?

  2. Kaal weegt de cover 130 gram. Heb hem zelf gewogen op de keukenweegschaal. Het maakt de reader zwaarder, uiteraard, maar als leesstandaard een zeer prettige kijkhoek in mijn optiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in