Review Icarus T701 tablet: door dumpprijs een leuke instapper

1

Je zou ‘m haast vergeten, maar naast de twee ereaders, heeft Icarus ook nog een tablet op de markt gebracht, de T701. OK, hij is niet bijster origineel, waarschijnlijk bij een OEM-aanbieder in China aangekocht en met het oude Android OS 2.1. Maar aangezien Icarus op 20 juni een nieuwe tablet uitbrengt, wordt deze nu al tegen dumpprijzen verkocht. Als je je verwachtingen dan iets omlaag stelt, wordt hij misschien toch nog interessant.

Rijkelijk voorzien

De T701 doet wat je van elke Android OS 2.1 tablet mag verwachten en alle standaardprogramma’s staan erop: Gmail, Open Office, Skype, FBreader, Android Market, Google Maps, kalender, klok, rekenmachine, Facebook, YouTube en natuurlijk een internetbrowser. De 800 MHz processor kan niet heel veel aan, dus verwacht geen grote snelheden bij het wisselen tussen programma’s, het openen van bestanden of het ‘omslaan’ van pagina’s, maar bij het afspelen van avi-bestanden kon ik geen haperingen ontdekken.

Android update

Android 2.1 is nog niet zo’n zwaar operating systeem, het is gemaakt voor telefoons. Het heeft ook nog niet zo’n zware processor nodig en deze 800 MHZ ARM processor trekt het verder redelijk goed. Het betekent ook dat je niet kan upgraden naar versie 2.2, 2,3 of zelfs 3.0. Mocht je dus een andere tablet zien met Android 2.1, dan weet je meteen dat die niet zijn te upgraden (ook al zegt men van wel). Een tablet met 2.2 of 2.3 heeft een veel krachtiger processor en zal wel zijn om te zetten naar 3.0. Deze tablet is in feite dus een opgeblazen telefoon, maar dan zonder de mogelijkheid om te bellen. Skype werkt overigens wel met de ingebouwde microfoon over wifi.

Scherm

De T701 heeft een resistief aanraakscherm. Dat betekent dat er een paar lagen doorzichtig plastic op het scherm liggen met een hele kleine ruimte ertussen. Druk je ergens op het scherm, dan worden ze tegen elkaar gedrukt en krijg je contact. Zo’n scherm werkt meestal beter met een styluspen dan met je vinger en dat is hier zeker goed te merken (Een capacitief scherm, zoals bij de iPad, heeft een dunne coating over glas en werkt juist weer beter met de vinger.). Het scherm is ook wat onduidelijker hierdoor, zoals je bijv. ook ziet bij een Nintendo DS. Tevens is de invalskijkhoek miniem, dus houd hem recht voor je, dan zie je het beter.

Wat mis ik?

Je mag natuurijk voor deze prijs geen al te gekke dingen verwachten, maar het is wel goed om te weten dat hier geen 3G op zit en voor en achter geen camera aanwezig is.

Voor wie

Er zijn een paar groepen voor wie de T701 toch heel interessant is. Ontwikkelaars kunnen goed hun apps hierop testen. Werkt het namelijk hierop, dan werkt het overal. Andersom is namelijk niet het geval (kijk maar naar Angry Birds). Heb je al een tablet, dan is deze als aanvulling geen slecht idee. De meeste gezinnen komen tablets te kort en de meest basale apps werken prima hierop. Twijfel je nog steeds wat je nou met een tablet moet en is de prijs van 500 euro voor een alternatief te hoog, dan is dit een goede instapper en heb je meteen wat meer dan een ereader.

Pluspunten:

– De prijs
– Goeie mediaspeler
– SD-kaartaansluiting
– HDMI-uitgang
– Grote USB-aansluiting voor printer

Minpunten:

– Scherm reageert niet goed op gebruik met vingers, vooral typen wordt daardoor wat moeilijk.
– Batterijduur is extreem kort
– Niet op te laden via USB
– Android 2.1

De Icarus T701 wordt nu nog mondjesmaat gedumpt voor rond de €130 op verschillende websites, dus wees er snel bij. Op 20 juni komt de opvolger van de T701, dus op is op.

Specificaties:

Afmeting: 193 X 115 X 13 mm
Gewicht: 400 gram
Scherm: 7″ LCD resistief aanraakscherm
Resolutie: 800 X 480
Video uit: FULL HD 1080P video op HDMI uitgang
Formaten: WMA, AAC, BMP, AVI, GIF, MPEG4, APE, MP3, OGG Vorbis, JPEG, DivX, PNG, FLAC, MPEG2
Netwerk: WI-FI 802.11G
Processor: 800MHZ
Geheugen: 2GB, SD kaart
OS: ANDROID 2.1
Batterij: 2600MAH Li-ion

Vorig artikelEerste Mirasol-ereader geannuleerd door Qualcomm
Volgend artikelLokaal nieuwsplatform Dichtbij.nl flink uitgebreid

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in