Review: Kindle-app voor Android

0

Onlangs lanceerde Amazon de Kindle-applicatie voor Android. Hiermee kunnen bezitters van een smartphone of tablet met het Android-besturingssysteem de ebooks van Amazon lezen. Hoe werkt de applicatie in de praktijk?

Wanneer je een Android-smartphone of tablet hebt met toegang tot de Android Market, kun je de app eenvoudig downloaden. Vervolgens dien je de applicatie te koppelen aan je Amazon-account. Dit is een kwestie van je emailadres en wachtwoord invullen. Wanneer je nog geen account hebt bij Amazon moet je die eerst even aanmaken.

Na het koppelen aan een Amazon-account kun je ervoor kiezen om al je eerder gekochte ebooks via Amazon te synchroniseren met het Android-apparaat waarop je wilt gaan lezen. Dit kan door in het menu van de app op ‘Archived items’ te klikken. Daar vind je een lijstje met ebooks die je eerder of via een ander apparaat hebt aangeschaft. Wanneer je er vervolgens op klikt, worden de ebooks naar je apparaat gedownload. Je kunt meteen verder lezen waar je gebleven was, dankzij de Whispernet-techniek van Amazon.

In het menu bij een geopend ebook vind je een aantal opties voor de weergave. Die zijn min of meer hetzelfde als in de apps voor de iPhone en iPad. Je kunt de achtergrondkleur wisselen tussen wit, zwart en sepia. Ook kun je de helderheid van het scherm aanpassen. Als laatste biedt de applicatie ook de mogelijkheid bookmarks te maken.

Het omslaan van een pagina in de app gaat door (bij touchscreen-apparaten) links of rechts op het scherm te drukken of te slepen. Hier zit geen mooie grafische animatie bij zoals in de iPhone-app, de bladzijde schuift gewoon opzij.

Met een druk op de knop ‘Kindle Store’ opent de browser van je Android-apparaat en ga je naar de ebookwinkel van Amazon. Hier kun je bladeren door categorieën of gericht op zoek gaan naar een ebook. Ook vind je zoals gebruikelijk bij Amazon een aantal aanraders, op basis van eerdere aankopen. Als je een creditcard aan je account hebt gekoppeld gaat het kopen van een ebook met een simpele klik. Je kunt vervolgens kiezen naar welk apparaat je het ebook verzenden wilt, bijvoorbeeld je Kindle of je Android-smartphone.

Je kunt bij de ebooks van Amazon ook een gratis voorbeeldweergave downloaden. Dit gaat eigenlijk precies hetzelfde als het kopen van een boek. Ook hier kun je kiezen naar welk apparaat je de voorbeeldweergave wilt verzenden. Voor deze functie is het niet nodig dat er een creditcard aan je account gekoppeld is.

Conclusie
Met de Kindle-app is het mogelijk de ebooks uit het grote aanbod van Amazon ook op je Android-smartphone te lezen. Wanneer je ervan houdt om Engelstalige boeken te lezen is de app dus uitermate geschikt. Het aanbod ebooks is groter dan in de ebookwinkels van concurrent Borders, die ook een applicatie voor Android aanbiedt.

De app blinkt niet uit qua mogelijkheden, maar Amazon heeft al aangegeven daar wat aan te gaan doen. Zo wordt het bijvoorbeeld binnenkort ook mogelijk direct vanuit de app ebooks te kopen en in de volledige tekst van ebooks te zoeken.

Vorig artikelenTourage eDGe nu ook in Nederland te koop
Volgend artikelHelft iPad-bezitters wil geen ereader meer
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in