Review: MarQuant MME-1 7” Color E-reader 89,99 bij Mediamarkt

Hallo allemaal,

Kon over deze reader geen reviews/ervaringen vinden, vind ik zelf altijd jammer, want je kan er veel aan hebben. Daarom plaats ik er zelf maar 1, wellicht om anderen te helpen.

Ik heb deze reader gister gekocht bij de mediamarkt voor maar 89,99! Vind dit zelf een schappelijke prijs, zeker gezien de opties die hij heeft: E-reader, Muziek luisteren, en foto’s en video’s bekijken. Hij heeft 4GB intern geheugen, uitbreidbaar met een SD kaart van max 16GB.

Bestandsformaten:
Video: Xvid-AVI, FLV bij 720P
Afbeelding: JPG, GIF, PNG
Muziek: MP3, WAV, APE, OGG, FLAC
E-books: ePub, PDF, TXT.

In het gebruik is hij zeer makkelijk, alles is zeer overzichtelijk, en een handleiding is eigenlijk niet nodig. Bestanden zijn zeer makkelijk met Windows verkenner over te zetten, doordat je computer het herkent als opslagmedia. Video’s en afbeeldingen kun je een map voor aanmaken, deze worden op je reader herkent. Voor je boeken hoef je geen mappen aan te maken, omdat dit geen zin heeft, boeken worden toch automatisch op titel-volgorde gezet. (als je wel de boeken in mappen zet, krijg je deze mappen alleen maar leeg te zien onder de kopjes video en afbeelding, dit is nutteloos, en storend omdat je scherm dan volstaat met dingen die je niet kan gebruiken)

Als je een boek gaat lezen, kun je voor 3 lettergroottes kiezen, de grootste is echt groot genoeg naar mijn mening (hierbij maakt hij van 1 boek-pagina, zo’n 2 á 3 schermen)
Je kunt geen lettertypes kiezen, maar vind ik zelf ook niet nodig, dit kun je met een gewoon boek ook niet namelijk, en dan zijn we er ook tevreden mee toch? Bookmarks worden automatisch aangemaakt als je het boek stopt, er zijn maximaal 10 bookmarks aan te maken. Je kunt een bookmark desgewenst ook verwijderen of wijzigen, maar wanneer je verder gaat waar je gebleven was, veranderd hij gewoon je bookmark. Je kunt maar 1 pagina tegelijk vooruit, voor gewoon lezen is het geen punt, maar voor studieboeken kan het vervelend zijn. Bij het lezen heb je de mogelijkheid om het boek in portret formaat te lezen, of landscape..draai gewoon je reader, en het scherm draait mee. Bladeren naar de volgende bladzijde kan door middel van knoppen aan de zijkant, of door middel van de cirkelknop rechtsonder. Pagina’s worden redelijk snel omgeslagen, ongeveer binnen 3 á 5 seconden.

Video’s worden zeer mooi weergegeven, het geluid zonder oordopjes is niet heel hard, doordat er maar 1 speaker inzit, maar met oordopjes heb ik totaal niets aan te merken op het geluid. Video’s worden altijd in Landscape formaat weergegeven, en je kunt de video hervatten waar je gebleven bent (hier word om gevraagd wanneer je de video weer start)
Ook afbeeldingen worden erg mooi weergegeven, mits de afbeelding zelf ook van goede kwaliteit is natuurlijk. Voor afbeeldingen kun je zelf kiezen of je portret of landscape formaat wil, draai gewoon je reader, en de foto draait mee, zelf als je hem op z’n kop houd.
Muziek is prima te beluisteren, maar net als bij video’s, is de geluidkwaliteit beter met oordopjes ipv via die ene speaker. (waarschijnlijk omdatje dan stereo hebt ofzo). Tijdens het boek lezen, kun je de muziek gewoon door laten spelen.

Verdere info;
Je krijgt meegeleverd: Oordopjes, Lader, USB-kabel, en een hoesje (zachte sleeve, tegen krassen, niet tegen stoten)
Hij weegt 340 gram, en is 20,5 bij 13,5 cm, en 1,3 cm dik.
Accuduur; Max 6 uur bij lezen, max 10 uur bij muziek, max 4 uur bij video’s.
De knoppen zijn zeer makkelijk te bedienen, je gaat eigenlijk nooit de fout in.
7” TFT kleuren LCD scherm, met een resolutie van 800×480.

Mogelijke nadelen;
* Geen mogelijkheid meerdere pagina’s over te slaan in een boek
* geen subfolders aan te maken voor boeken
* boeken worden altijd op titel weergegeven, en helaas niet de preciese titel die jij op je computer hebt ingegeven
* er zijn (nog) geen passende covers voor te koop, zelf heb ik dan ook een mini-laptop tas gekocht, hier past hij in de sleeve, in het voorvak. In het grotere vak heb ik het schuim uit de winkel laten zitten, voor extra stevigheid om het scherm te beschermen. En nu kan ik in het grote vak tenminste mijn accesoires doen, en meenemen.

Voordelen;
* lage prijs
* veel mogelijkheden t.o.v. de prijs
* groot intern geheugen
* mooi beeld, tevens groot beeld
* belangrijkste bestandsformaten worden ondersteund
* licht-helderheid kan ingesteld worden
* 3 verschillende lettergroottes
* Automatische bookmarks (persoonlijk zou ik vergeten te bookmarken namelijk)
* Video’s kunnen makkelijk hervat worden
* Bestanden zijn zeer makkelijk over te zetten
* geheugen uitbreidbaar met 16GB (dus dan heb je 20 in totaal, lijkt me toch meer dan genoeg)
* beeld draaibaar van portret naar landscape, door gewoon je reader te kantelen

Al met al, zou ik hem zeker 4,5 van de 5 sterren geven.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, deel evt ook jullie meningen.