Ruim 60% Chinese lezers geeft voorkeur aan digitaal

0
Digitaal lezen China
China Literature (https://www.yuewen.com/)

In China is digitaal lezen ongekend populair. De overgrote meerderheid van de Chinezen leest het liefst op de smartphone of via internet. Dat meldt persbureau Xinhua.

Slechts 38,4% van de respondenten gaf aan het liefst papieren boeken te lezen. Dat is 6.7% minder dan het jaar ervoor. Gemiddeld lazen zij in 2018 bijna 85 minuten op een mobiele telefoon, bijna elf minuten per dag op een e-reader en 65 minuten via internet.

Aan het onderzoek, dat werd uitgevoerd van augustus tot december 2018, deden 19.683 mensen uit 29 verschillende provincies mee.

Chinese digitale boekenmarkt groeit
De Chinese digitale boekenmarkt was in 2018 goed voor 25,5 miljard yuan, ongeveer 3,8 miljard dollar. Dat is een groei van 19,6% ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens een rapport van de Chinese Audio-Video and Digital Publishing Association lazen in 2018 zo’n 432 miljoen Chinezen digitale publicaties op pc’s, smartphones, tablets en e-readers. Zij lazen gemiddeld 12,4 publicaties en meer dan 66% gaf aan wel bereid te zijn voor digitale publicaties te betalen.

Volgens het rapport zal moderne technologie als 5G-internet, blockchain en AI de Chinese digitale boekensector verder stimuleren.

Ook het Chinese verhalenplatform Chinese Literature is razend populair. Het bedrijf groeide in 2018 met 23% en bereikte een omzet van ruim 5 miljard yuan ofwel 734 miljoen dollar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in