Sabine van der Plas van leesplatform Sweek in Top 50 jonge talenten FD

0
sweek sabine van der plas top 50 fd

De 27-jarige Sabine van der Plas, medeoprichter van leesplatform Sweek, staat in de Top 50 Jonge Talenten 2019 van het FD.

Sweek werd opgericht in 2015 en heeft inmiddels een miljoen gebruikers over de hele wereld. Bij Sweek kun je gratis verhalen lezen, delen en plaatsen. Ook biedt de dienst de mogelijkheid om je eigen boek te publiceren.

De missie van Van der Plas is om millennials meer te laten lezen. Met Sweek richt ze zich op de smartphone en een eigen app, want ‘als je jongeren wilt bereiken, moet je op hun smartphone aanwezig zijn’. Ook het delen van verhalen en het contact met auteurs en andere lezers is belangrijk. E-books hebben haar interesse niet. Bij Sweek vind je korte verhalen die je in een minuut kunt lezen, maar ook langere verhalen die uit meerdere delen bestaan. Cliffhangers moeten ervoor zorgen dat lezers niet afhaken. ‘Net als Netflix verleiden we gebruikers na ieder hoofdstuk verder te lezen.’

Nieuw talent
De dienst biedt zowel verhalen van beginnende als van gevestigde auteurs. Uitgevers gebruiken het platform voor het ontdekken van nieuw talent. Sweek organiseert dan ook regelmatig wedstrijden in samenwerking met uitgevers en andere partners.

Bron: FD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in