Saskia Noort boos om gratis e-books bij tankbeurt

0
gratis ebooks texaco bookchoice
Afbeelding: Saskia Noort via Twitter (https://twitter.com/saskianoort/status/883337150502232067)

Bookchoice, de abonnementsdienst waarbij je maandelijks een selectie van 8 e-books en audioboeken krijgt voor 3,99 per maand, is een samenwerking gestart met tankstation Texaco. Bij een tankbeurt van 20 euro krijg je een code voor een gratis maand Bookchoice en je kunt doorsparen voor maximaal 4 gratis maanden. Auteur Saskia Noort is niet blij met de actie.

Op Twitter uit ze haar ergernis: “Ik denk dat dit veel schrijvers terecht woedend maakt. Ons werk op all you can eat manier.” Ze legt uit dat ze niets tegen streamingdiensten en e-books heeft, maar dat ze het een slechte zaak vindt als e-books gratis worden uitgedeeld. Ze denkt dat niemand er dan meer voor wil betalen. Daarbij vindt ze de vergoedingen voor auteurs te laag.

Haar tweet kan rekenen op bijval van collega-auteurs Susan Smit, Jaap Robben en Melissa Skaye. Anderen merken op dat de promotie waarschijnlijk juist nieuwe lezers aantrekt. Lezers die het boek anders nooit gekocht of gelezen zouden hebben, maar die op deze manier nieuwe auteurs leren kennen en gestimuleerd worden om andere boeken aan te schaffen.

Ook Frank Huysmans, hoogleraar Bibliotheekwetenschap en lid van bestuur van de Auteursbond, mengt zich in de discussie en geeft aan dat Noort er het beste melding van kan maken bij de Auteursbond, die de ontwikkelingen bij de streamingdiensten nauwgezet volgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in