Schermenfabrikant E Ink boekt recordcijfers

0
e ink

Het gaat prima bij het in Taiwan gevestigde E Ink.  Het bedrijf maakt de schermen voor Kobo, Amazon, Tolino, Icarus, Onyx Nook en bijna alle andere e-readers op de markt. En daar is groeiende vraag naar.

In de tweede helft van 2017 verschenen er verschillende nieuwe e-readers, onder meer de Kindle Oasis 2, de Aura ONE met 32GB geheugen, de vernieuwde Icarus Illumina XL en de Tolino EPOS. Dat legde E Ink geen windeieren: in het derde kwartaal van 2017 zette het bedrijf 158,8 miljoen dollar om. Dat betekent een stijging van 7,8% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar en een stijging van bijna 30% tegenover het tweede kwartaal van 2017. E-readers en notebooks met e-inkscherm zorgden dit kwartaal voor 70% van de omzet.

e Ink is de pionier en marktleider op het gebied van elektronische inkt en elektronisch papier, ofwel e-paper. Deze technologie wordt niet alleen toegepast in e-readers, maar ook in tablets als de Remakrable, wearables, digitale prijskaartjes, informatieborden in het openbaar vervoer en in musea, bagagelabels en zelfs schrijfborden voor kantoren en scholen. Ook zijn er smartphones en hoezen met een extra e-inkscherm. Het grote voordeel van een e-inkscherm boven een lCD-scherm is het zuinige stroomverbruik. Bovendien is lezen van een e-inkscherm minder belastend voor de ogen en is het scherm ook in de volle zon goed leesbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in