‘Sint ruilt Grote Boek in voor e-reader’

0

Madrid, 5 december 2008— De toekomst van het boek is digitaal als het aan de Sint ligt. De goedheiligman heeft zijn Grote Boek dit jaar ingeruild voor een elektronische boekenlezer. Het Grote Ebook bevat alle informatie die de Sint tijdens zijn bezoeken nodig heeft, in het formaat van een paperback.

“Het Grote Boek wordt elk jaar dikker en op mijn leeftijd gaat elke kilo tellen”, volgens de Sint. “Op mijn nieuwe e-reader van nog geen tweehonderd gram vind ik alle informatie over alle kinderen in Nederland terug. Ook handig is dat ik grotere letters kan selecteren, zodat ik zonder bril kan lezen wat er staat.”

Volgens één van de zwarte pieten is het Grote Ebook eenvoudig up-to-date te houden. “In het verleden moesten we het Grote Boek elk jaar in zijn geheel herzien en in een oplage van één exemplaar drukken. Dat was een tijdrovende en kostbare aangelegenheid”, aldus uitgeefpiet, die verantwoordelijk is voor het Grote Boek van Sinterklaas. “Het Grote Ebook kan bij wijze van spreken elke dag voorzien worden van actuele gegevens. Dat is ook eerlijker naar de kinderen toe.”

De Sint verwacht dit jaar veel e-readers kado te doen, ook al zijn papieren boeken nog altijd een populair sinterklaasgeschenk. “Maar misschien dat mensen over een paar jaar wel allemaal ebooks op hun verlanglijstje zetten. Die zou ik dan vanuit Spanje kunnen mailen, dat scheelt nog meer gesleep”, aldus Sinterklaas. De Sint wilde echter niet zeggen of de chocoladeletters op termijn ook vervangen zullen worden door digitale letters.

Foto 1 | Foto 2 | Foto 3

Vorig artikeliPhone wint aan populariteit als ebook platform
Volgend artikelMijn DR1000S wil niet opstarten. Wat moet ik doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in