Snellezen met Word Runner

3
Word Runner
Foto: Amazon Word Runner

Interessant nieuws voor wie zijn leessnelheid wil opschroeven: een feature genaamd Word Runner die binnenkort beschikbaar is op de Amazon Fire Tablets en in de Kindle Android app.

Trucs en technieken voor speedreading zijn op zich geen nieuwigheid. De RSVP techniek, Rapid Serial Visual Presentation, is bijvoorbeeld alweer tientallen jaren oud. Deze methode, waar ook de snelleesapplicatie Spritz op is gebaseerd, laat steeds 1 woord per keer in het midden van het scherm verschijnen.

Een nadeel van de RSVP techniek is dat het tekstbegrip er gauw een beetje bij inschiet. Voor dit probleem denkt Amazon met deze nieuwe optie een oplossing te hebben gevonden. Word Runner laat namelijk niet zomaar om de zoveel milliseconden het volgende woord zien, maar vertraagt automatisch bij moeilijkere woorden en bij een complexere zinsbouw. Dit alles dankzij een algoritme wat Amazon “Dynamic Pacing” noemt.

Ook kun je zelf op de rem trappen door middel van de optie “Brake”. Al je een woord hebt gemist tik je gewoon op het scherm. Hierdoor zet je Word Runner stil en kun je terugscrollen, zodat je de draad weer kunt oppakken. Hebben je vrienden ook Word Runner? Dan kun je je gemiddelde leessnelheid delen via Facebook en je vrienden uitdagen om jou te snel af te zijn.

Word Runner zal voorlopig alleen voor Engelstalige ebooks beschikbaar zijn.

3 REACTIES

  1. Fantastische tool! @Joan en @Zetmolm Snellezen is slim wanneer je veel studieboeken en businessboeken doorneemt. Voor ontspannend lezen –bijvoorbeeld van romans– zijn de snelleestechnieken niet aan te raden. Met andere woorden: je bepaalt zelf wanneer je sneller leest en wanneer niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in