Sony PRS-T1 – Winkels NL

Ik benieuwd welke winkels jullie gebruiken. Ook omdat ik graag een beetje rondsnuffel en blijkbaar een smaak heb die vaak wel bij de ene en niet bij de andere zaak te krijgen is.

Ik zou me graag willen beperken tot winkels waarbij ik zonder geconverteer boeken kan kopen die ik op m’n sony kan zetten. en me gewoon met een nederlands adres aan kan melden:

Bol.com – natuurlijk de bekendste, werkt na authorisatie van het apparaat goed, en ik kan boeken kopen en op m’n reader zetten zonder een computer aan te hoeven raken, dus allemaal vanaf de reader.

Kobobooks.nl – een beetje verrassend voor sommige, maar omdat kobo dezelfde formaten ondersteund als sony, met dezelfde adobe drm, kan ik ook op deze sites gewoon boeken kopen en lezen zonder PC nodig te hebben. Hoera standaarden!:cheer: En ik heb hier ook al een aantal boeken gekocht die bij bol niet als ebook te krijgen waren (engelstalig).

Ereaders.nl, eerlijk gezegd nog nooit iets gekocht, maar omdat de boeken zonder drm zijn kan ik me niet voorstellen dat je bij deze site tegen problemen aan zult lopen. :yahoo: Hoera, nog veel openere standaarden! Het assortiment zal wel wat minder zijn, want veel uitgevers zullen wel niet toestaan dat de boeken zonder drm verkocht worden.

Over stomme uitgevers gesproken: Ik snap niet dat we nog steeds het grote gros van de ebook-stores niet kunnen gebruiken zonder een vals adres in het buitenland op te geven. (werkt dat uberhaupt, of moet je iets bewijzen?)
Ik heb al een aantal engelse boeken gezien die niet verkrijgbaar zijn op een 100% eerlijke manier, en als ik dan toch moet liegen over waar ik woon, is de stap naar de “gratis” manier alweer een stuk kleiner voor mij.

Zijn er nog winkels, die epub leveren met adobe drm, of nog liever zonder drm, waar ik me als nederlander kan registreren, die ik over het hoofd heb gezien?