Sony PRS-T2 en Calibre probleem?

Hallo allen,

Sinds december geniet ik van mijn Sony ereader PRS-T2. Na een korte tijd gebruik te maken van het standaard programma wat Sony erbij levert om boeken erop te plaatsen, ben ik geswitched naar Calibre als boekenprogramma.

De boeken plaats ik gewoon op een SD kaartje wat ik in de ereader geplaatst heb.
Nu heb ik sinds een paar maand het probleem dat de ereader niet meer vasthoud in welk boek en op welke pagina ik ben. Als ik net de ereader met Calibre heb gesynchroniseerd, het 1e boek wat ik dan open, dat houdt hij dan wel vast, maar vanaf het 2e boek houdt hij het niet meer vast. (Een gevolg daarvan is dat alle boeken ook als “nieuw” gemarkeerd blijven en niet meer als gelezen geregistreerd worden)

Toen ik in het begin Calibre gebruikte, had ik dit probleem niet. Behalve wat updates installeren van Calibre heb ik verder niets verandert aan de ereader of software wat dit probleem eventueel zou kunnen verklaren.

Intussen heb ik reeds geprobeerd om de boeken op de ereader zelf te plaatsen, maar dat maakt geen verschil uit. Ook een harde reset heeft niet geholpen.
Komt dit probleem mogelijk bekend voor? En wat zou ik kunnen doen om het op te lossen?

(Ik heb reeds contact gehad met Sony en Calibre, Calibre verwijst, na het advies om een harde reset uit te voeren, terug naar Sony. Sony adviseert een harde reset en geeft tot slot aan dat het waarschijnlijk aan de indeling van de boeken ligt, dat deze niet standaard is, wat het probleem veroorzaakt.. )

Alvast bedankt voor de tips!