Sony PRS batterij

Mischien is het goed voor nieuwe Sony reader gebruikers de kennis die ik op dit en andere forums heb vergaard samen te vatten.

– De reader gebruikt een kleine 5 volt Li-ion batterij die opgeladen kan worden via de USB stekker (links onderaan de reader) of via de plug stekker (rechts onderaan de reader)

– Opladen via de USB stekker kan alleen mbv een computer die de reader herkent heeft! Externe USB laders werken niet en trekken de batterij alleen maar verder leeg. Als je PC op standby gaat wordt tevens het laden onderbroken.

– Opladen via de plug stekker kan wèl met een externe lader die je voor (te) veel geld als Sony accessoire kan kopen. Goedkoper is om een PSP externe lader te kopen. De playstation pocket heeft dezelfde stekker en hetzelfde voltage als de reader. Mediamarkt heeft voor 14.99 € een Qware 3 way powerpack met een contactdoos lader en een auto aansteker adapter. Het laden gaat naar zeggen sneller en dieper dan met de USB trickle charge

– Via de computer laden kan betekenen dat het eerst een hele tijd duurt (er wordt gesproken over 40 minuten) voordat er genoeg lading in de batterij is voordat het scherm van de reader ververst wordt en iets aangeeft. Denk dus niet te gauw dat de reader “hangt”.

Ik heb nog geen ervaring hoeveel pagina’s ik kan omslaan met één lading.