Spannende boeken lezen we graag digitaal

0

Gisteren is de maand van het Spannende Boek weer van start gegaan. Jo Claes won met De Mythe van Methusalem de Gouden Strop voor de beste Nederlandstalige thriller.

Toch is over 2014 voor het genre spannende boeken een omzetdaling te zien van 17%. Spannende boeken worden bovendien steeds meer digitaal gelezen. In het eerste kwartaal van 2015 steeg de verkoop van spannende e-books met 20% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit past binnen de trend dat non-fictie en kinderboeken minder digitaal gelezen worden dan fictie. Het genre spanning is inmiddels goed voor 15% van de e-bookmarkt. In 2014 namen e-books 5,6% van de totale A-boekenmarkt (romans, non-fictie, poëzie etc.) in. Overigens verwacht de CPNB nog een stijging dankzij de publiciteit rondom Marion Pauw, die dit jaar het geschenk schreef.

Niet alleen het genre spanning staat onder druk, fictie in het algemeen heeft het niet makkelijk. Het waren de non-fictie, onder andere dankzij Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk, en de kinderboeken die toch nog voor een kleine omzetstijging zorgden vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Bron: http://www.boekblad.nl

Vorig artikelUitreiking Gouden Strop en Schaduwprijs 2015
Volgend artikelReview: Kobo Glo HD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in