Stopt Amazon met Liquavista?

0
amazon-liquavista

Volgens techblog Bits&Chips is Amazon bezig haar Eindhovense dochterbedrijf Liquavista op te heffen. De apparatuur zou inmiddels al zijn weggehaald en het personeel zou in de loop van het jaar afvloeien. Het gerucht werd door Amazon nog niet bevestigd of ontkend.

Liquavista ontwikkelde de electrowettingtechnologie, waarmee energiezuinige kleurenbeeldschermen gemaakt kunnen worden die ook in de zon goed te gebruiken zijn. Bovendien hebben de schermen een hoge ververssnelheid. Jarenlang leek de techniek daarom niet alleen een belangrijke opvolger van het e-inkscherm, maar ook als alternatief voor led-billboards.

Liquavista komt oorspronkelijk bij Philips vandaan. In 2006 werd een aparte startup opgericht om de techniek verder te ontwikkelen. In 2009 werd het bedrijfje overgenomen door Samsung, dat het vier jaar later weer van de hand deed en aan Amazon verkocht. Omdat Amazon in korte tijd een van de belangrijkste e-readerfabrikanten was geworden, had het wel interesse in de beeldschermtechnologie. Toch kwam het nooit tot massaproductie en werd de technologie voorbijgestreefd door de snelle ontwikkelingen op het gebied van batterijcapaciteit en led- en oledbeeldschermen.

Er zijn nog wel andere technieken in ontwikkeling die in theorie zouden kunnen worden gebruikt om kleurenschermen in e-readers te maken, zoals bijvoorbeeld ACeP van e-Ink. deze technologie werd vooral ontwikkeld voor digital signage: digitale reclameborden en informatieborden in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld het openbaar vervoer of musea.

Vorig artikelApple neemt tijdschriftenapp Texture over
Volgend artikelEbookalarm.nl is terug met vernieuwde opzet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in