storage en Ipad3

Even voorstellen:
ik ben gre en ben net begonnen met het schrijven van mijn proefschrift. Ik zal daarom veel ebooks en data downloaden. Ik tracht nu een digitale infrastructuur te maken van mijn data.

Mijn vragen:
1. zou blij zijn met een betrouwbare manier om mijn drm van mijn boeken weg te halen.
2. mijn ebooks met drm van bol.com zitten ook als pdf opgeslagen in dropbox. Ik kan ze daar uiteraard niet openen maar zou ze (liefst zonder drm) willen opslaan op mijn flash drive. Vraag: hoe krijg ik de pdf bestanden vanaf de pdf vorm leesbaar in een andere app dan bluefire reader (bijv. evernote). De pdf bestanden zijn ebooks gekocht via bol.com.
3. graag hoop ik op jullie tips, welke de beste verkopers zijn van digitale boeken. dwz minste problemen en goede service.

WAT HEB IK THUIS STAAN:
ipad3, oude windows compu die ik bijna niet gebruik, CloudFTP met een 128 G flash drive.
Op mijn ipad heb ik staan: bluefire reader, txtrebooks, ever2drop/evernote, dropbox, itunes.
Op mijn pc: ADE, dropbox, itunes.

Waarom zoek ik antwoord op bovenstaande 3 vragen? Ik koop wetenschappelijke werken, een boek bestaat dan al gauw uit 600 paginas. Bluefire reader is keihard gecrashed met mijn dure boeken erin. Ik wil ze graag (zonder drm) opslaan op mijn flashdrive, zodat ik de stress welke ik de afgelopen 3 dagen heb ervaren kan voorkomen. De service bij bol.com heb ik ervaren als een nachtmerrie.

Alle hulp is welkom.
Dank je wel.