Storytel lanceert eigen verhalenseries met Storytel Original

0
storytel-original-audioboeken

Vanaf eind oktober publiceert audioboekendienst Storytel elke twee weken een exclusief luisterverhaal in serievorm, dat speciaal voor het platform geschreven is. Elk verhaal bestaat uit meerdere afleveringen van veertig tot zestig minuten.

De eerste series zijn geschreven door Martyn van Beek, Patricia Snel, Inge Ipenburg en Dick van den Heuvel en worden voorgelezen door onder anderen Hanna Verboom.

Storytel is begonnen als distributeur van audioboeken en produceert deze sinds een paar jaar ook zelf. Robbert Hak, uitgever van Storytel, noemt het ontwikkelen van eigen content daarom een logische stap: “Abonnees willen constant uit kunnen kijken naar hun volgende boek en als we dat niet snel genoeg kunnen inkopen, moeten we het zelf maken.”

De verhalen zijn speciaal voor het audioformaat en het platform geschreven en zijn daarmee in de eerste plaats bedoeld om beluisterd te worden. Voor de serievorm met meerdere afleveringen werd gekozen omdat kortere teksten goed passen bij de manier waarop mensen gebruik maken van Storytel.

Audioboeken winnen snel aan populariteit. Zo groeide de luisterboekenomzet in de VS in het eerste kwartaal van 2016 met ruim 35% nadat in 2015 al een stijging van 24% te zien was.

Bron: BOEKblad.nl

Vorig artikelDit zijn de winnaars van de Hebban Awards
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in