Storytel neemt Mofibo over

2
storytel-mofibo
Afbeelding: Storytel

Storytel meldde vandaag in een persbericht dat het voor 13,3 miljoen euro alle aandelen van de Deense leesdienst Mofibo heeft gekocht. Door de overname wordt de positie van Storytel als grootste streamingdienst voor luisterboeken versterkt.

Het van oorsprong Zweedse Storytel is een abonnementsdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand audioboeken kunt luisteren op je telefoon. Sinds mei 2013 is Storytel actief in Nederland. ‘De deal is gesloten om meer marktaandeel te verwerven’, zegt CEO Jonas Tellander. ‘Het gaat vooral om uitbreiding en versteviging van onze marktpositie.’

De werknemers van Mofibo, waaronder ook CEO Morten Strunge, blijven bij het bedrijf. Strunge geeft aan dat de fusie als doel heeft om sneller door te kunnen groeien en verder internationaal uit te breiden.

 

 

2 REACTIES

  1. ik had een vraagje ben lid geworden
    maar kan de app ook op pc of alleen op tablet en telefoon
    als ik de app op tablet zet kan ik dan ook mijn boeken naar ereader transporteren

    • Mofibo is een app die alleen kan worden gedownload op apparaten die Android of iOS als besturingssysteem gebruiken, in principe dus alleen tablets en smartphones. Je kunt de boeken uit Mofibo helaas niet naar een e-reader overzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in