Streamingdienst MagBoox ontvangt investering van De Mandemakers Groep

1
magboox streamingdienst

Streamingdienst MagBoox kan dankzij een substantiële investering van De Mandemakers Groep versneld gaan groeien en zich gaan richten op uitbreiding buiten de Benelux.

MagBoox is een abonnementsdienst waarmee gebruikers onbeperkt tijdschriften en boeken kunnen lezen voor een vast bedrag van 9,99 per maand. Via de app voor iOS en Android kan de dienst op alle mobiele apparaten worden gebruikt.

Het Eindhovense MagBoox werd vijf jaar geleden werd opgericht door de broers Ramazan en Gokhan Colkusu. De dienst gaat de investering gebruiken om het platform verder te verbeteren en om de collectie uit te breiden. Dagelijks komen er nieuwe boeken en tijdschriften bij. Op dit moment heeft de dienst ongeveer tienduizend boeken en tientallen tijdschriften, voor het einde van het jaar moeten daar ook luisterboeken bij komen. Ook wil MagBoox de komende tijd strategische samenwerkingsverbanden aangaan met nieuwe partners.

MagBoox gaat de concurrentie aan met de andere abonnementsdiensten op de Nederlandse markt. Kobo Plus biedt onbeperkt lezen voor 9,99 per maand en een collectie van tienduizenden boeken. Bliyoo van Bruna heeft zowel boeken als tijdschriften en luisterboeken. Bookchoice kost 3,99 en biedt elke maand een selectie van e-books en luisterboeken.

DMG zag de samenwerking met de Eindhovense start-up meteen zitten. “Wij zien grote kansen in de boeiende en snelgroeiende markt voor streamingdiensten. Verder spreken de ambitie en ideeën van deze jonge onderneming ons erg aan. We hadden snel een klik met de oprichters en we denken dat we meer kunnen toevoegen dan alleen de financiële impuls. Deze participatie is een echte win-win voor alle betrokkenen”, aldus DMG.

Vorig artikelNoordhoff sluit zich aan bij streamingdienst BUKU
Volgend artikelVakantieBieb groeit en is populair bij gebruikers

1 REACTIE

  1. Magboox is zo lek als een mandje. Vrees dat dat miljoen wel nog is om het te herbouwen en de claim te betalen als de uitgevers er achter komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in