Symposium belicht nieuwe inkomstenbronnen voor schrijvers

0

Door nieuwe technologie ontstaan er nieuwe verdienmodellen voor schrijvers. De FreeLancers Associatie (FLA) en de Vereniging van Letterkundigen (VvL) geven hun achterban op vrijdag 4 februari in pakhuis De Zwijger in Amsterdam een beeld van de mogelijkheden. Op het symposium ‘De Vrije Schrijver in 2015: een goed verhaal over geld’ worden de ontwikkelingen onderbouwd met actuele succesvolle voorbeelden.

Veel zelfstandige schrijvers en journalisten verkeren in zwaar weer door de stormachtige ontwikkelingen in enkele segmenten van de uitgeefbranche. Tegelijkertijd zien ondernemende schrijvers kans om zonder uitgevers een eigen publiek op te bouwen. Dankzij e-readers, tablets, apps en wiki’s is het bereiken van een doelgroep makkelijker dan ooit.

In het programma presenteren de FLA en de VvL een optimistisch beeld van de toekomst. Zo onthult uitgever Oscar Kneppers (onder meer Bright) de succesfactoren van hedendaagse tijdschriften. Patrick van der Pijl vertelt hoe je zonder eigen middelen een boek in de winkel kunt brengen. Met enkele enthousiastelingen ontwikkelde hij een kostbaar uitgevoerd verzorgd boek waar geen uitgever zich aan durfde te wagen. Dat was zo’n succes dat uitgevers zich alsnog aandienden. De zaakwaarnemer van Saskia Noort schetst wat een auteur zelf aan marketing kan doen. In het middagprogramma vertellen ervaringsdeskundigen onder meer over ondernemen met multimedia, geld verdienen met e-books en wordt er gebrainstormd over verdienmodellen.

Kijk voor het volledige programma op de website, goedverhaalovergeld.nl

Datum: 4 februari 2011

Tijd: 10.00 – 18.00 (inloop 09.30)

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179C in Amsterdam

Inbegrepen: koffie/thee, lunch en afsluitende borrel

Toegangsprijs: € 30,- voor leden van de VSenV (de overkoepelende organisatie van de FLA en de VvL) en € 90,- voor niet-leden. NB Niet-leden die voldoen aan de verenigingsvoorwaarden en lid willen worden, ontvangen op basis van hun deelname aan het symposium een korting van € 50,- op hun lidmaatschap bij de FLA of VvL!

Aanmelden: Meld je aan via de site goedverhaalovergeld.nl

Vorig artikelReview BeBook Club: instapmodel ereader met clubgevoel
Volgend artikel“Boekhandels moeten hun koers wijzigen”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in