LAATSTE ARTIKELEN

De leukste gratis e-books #50

0
leuke gratis ebooks 50

Elke maand struinen we het web voor je af, op zoek naar de beste gratis e-books. Deze keer weer drie leuke boeken die je gratis kunt downloaden voor je e-reader, tablet of smartphone. Veel leesplezier! Benieuwd naar de gratis e-books die we eerder selecteerden? Hier vind je ze allemaal bij elkaar.

Lizzie van den Ham, Wanhopig verliefd #1: Verboden Liefde
Als Yvonne Brandsma aan haar laatste jaar VWO begint, kan ze nog niet vermoeden dat ze op het Thorbecke College haar grote liefde tegen het lijf zal lopen… en dat die grote liefde haar docent zal blijken te zijn.

Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

Download hier

Gerben Graddesz Hellinga, Desafinado
In de nabije toekomst ontmoet de mensheid andere ruimtevarende rassen. Maar laten die nu technologisch veel verder gevorderd zijn en eigenlijk niet zo’n hoge pet ophebben van de mens en zijn rare gewoonten. Misschien is uitroeien dan de betere optie, zo overwegen zij. De eerste contacten met de Anderlingen verlopen daarom stroef. Totdat de mensen erachter komen dat er één belangrijke eigenschap is die zij wel hebben en de Anderlingen niet: mensen kunnen liegen.

Download hier

Olga van Marion, Heldinnenbrieven
Heldinnenbrieven vormen een klein maar bijzonder literair genre dat pas onlangs is herontdekt. Het bekendste voorbeeld zijn de Heroides van Ovidius, waarin mythische vrouwen als Dido, Penelope en Helena hun liefdesklachten uiten in een brief aan hun geliefde. Ook in het Nederlandse taalgebied blijken er in navolging van Ovidius honderden heldinnebrieven in versvorm te zijn uitgebracht. Het gaat om zogenaamd vertrouwelijke brieven van beroemde figuren uit de geschiedenis: van Cleopatra tot Maria Magdalena, van Michiel de Ruyter tot Amalia van Solms. Zij proberen op dramatische momenten in hun leven een verre geliefde of intimus te overtuigen. Historisch letterkundige Olga van Marion bespreekt er verschillende van auteurs als Vondel en Hooft.

Download hier

Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken? Heb je misschien zelf een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

Bookchoice lanceert exclusieve thriller van Noortje Brink

0
bookchoice originals noortje brink

Abonnementsdienst Bookchoice start vanaf april met het aanbieden van exclusieve content: de Bookchoice-Originals. Leden van de abonnementsdienst krijgen vanaf april elke twee weken toegang tot een exclusief verhaal van thrillerauteur Noortje Brink. Het zesdelige boek werd speciaal geschreven voor Bookchoice en wordt aangeboden naast de acht boeken uit de maandselectie.

De komst van de Bookchoice Original komt voort uit de wens om leden te blijven verrassen met originele verhalen, aldus marketingmanager Britt Jilleba. “We hebben naar een sterke auteur gezocht die past bij onze lezers. Noortje Brink voldoet aan alle criteria en we zijn trots dat we met haar samen kunnen werken aan deze exclusieve reeks.”

Bookchoice biedt diverse genres aan in de maandselectie, maar romans en thrillers zijn bij veel lezers favoriet. Er is specifiek voor gekozen om de thriller, die de titel Golfslag draagt, alleen aan te bieden als e-book. “We zien in onze cijfers dat luisterboeken winnen aan populariteit, maar e-books nog altijd het meest populair zijn onder onze leden. Daarom hebben we ervoor gekozen Golfslag alleen als e-book aan te bieden, maar we sluiten niet uit in de toekomst ook met luisterboeken te gaan werken,” aldus Jilleba.

De eerste aflevering van Golfslag is vanaf begin april exclusief beschikbaar voor leden van Bookchoice. Tot en met eind juni zal er elke twee weken een nieuwe aflevering van de Bookchoice Original online komen.

Bookchoice biedt een abonnement voor slechts 3,99 per maand, waarbij de leden elke maand 8 boeken krijgen, als e-book en luisterboek. De eerste maand is gratis.

Gratis e-book: De zaden der hoop 3 ‘Vuur en woede’ (Owan Drake)

0
gratis ebook zaden der hoop 3

Houd je van dark fantasy? Lees dan de serie ‘De zaden der hoop’ van Owan Drake. Na de delen De val van Hymir‘ (deel 1), De opkomst van een opstand (deel 1,5) en Draak des vuurs (deel 2) is nu ook De zaden der hoop 3 gratis te downloaden. De eerdere delen vind je hier.

De zaden der hoop boek 3: Vuur en woede
Benedictus en Xavier besluiten niet langer te wachten en overvallen een Bloedravenhoofdkwartier. Een spannende race tegen de klok zal beginnen. Weten zij binnen vijf minuten te ontsnappen, of gaan ze samen met de reactor de lucht in?

In het verhaal van Wilder, speelt er een strijd tussen drie grootmachten af. Enerzijds is er het Kaniaanse Keizerrijk met hun geavanceerde luchtschepen en Magicyclops. Anderzijds is er Wilder met zijn leger van ondoden, maar ook Benedictus en zijn leger van Gekoppelden dragen een steentje bij aan deze epische geschiedenis.

In het verhaal van Mar gaan de martelingen verder. Zonder dat de profeet van de Duisternis het weet komt hij in een goddeloos spel terecht dat misschien wel het leven van zijn zus zou kunnen kosten. Ondertussen vergiftigen duistere Goden de Koppelingen terwijl de Goden van het Licht bezig zijn met de verspreiding van de Antigua, het tegengif.

Download hier

Onyx Boox Nova 3 Color nu verkrijgbaar

0
onyx boox nova 3 color

Ben jij op zoek naar een e-reader met kleurenscherm? De Onyx Boox Nova 3 Color met 7.8 inch Kaleido Plus-kleurenscherm is nu verkrijgbaar.

De Onyx Boox Nova 3 Color is een 7.8 inch E-Inktablet met een nieuw Kaleido Plus-kleurenscherm. Kaleido Plus is de derde generatie van het Color ePaper-scherm van fabrikant E Ink.

Voor wat betreft de zwart/wit-tinten is de resolutie 300 ppi, voor de kleuren is dat 100 ppi. De kleurprestaties van de Kaleido Plus zijn daarmee tot 3 keer beter dan die van de vorige versies. Het scherm geeft zachte 4.096 kleuren weer met een betere verzadiging en minder kleurverschuiving. Het apparaat is daardoor geschikt voor het lezen van bijvoorbeeld strips, manga’s en prentenboeken.

Deze E-Inktablet is voorzien van Android 10.0, waardoor je er je favoriete apps op kunt zetten. Het apparaat ondersteunt natuurlijk de belangrijkste bestandsformaten, waaronder epub, mobi en pdf, maar ook afbeeldingen. Bovendien is het apparaat voorzien van luidspreker en microfoon en worden ook audiobestanden ondersteund.

De Onyx Boox Nova 3 Color draait op een snelle octa-core processor, beschikt over 3GB aan RAM-geheugen en heeft een intern geheugen van 32GB. Het scherm kan op twee manieren worden gebruikt: als touchscreen en met de Wacom-stylus. Het apparaat heeft een sterke accu van 3150mAh.

Nieuwsgierig geworden? De Onyx Boox Nova 3 Color kost Euro 419,999 en is verkrijgbaar bij E-readerweb.

 

CPNB: 41 miljoen boeken en e-books verkocht in 2020

0
cpnb verkoop boeken 2020

Nederlanders kochten in 2020 ongeveer 41 miljoen boeken en e-books en gaven daaraan 597 miljoen euro uit. Dat is een toename van 6% vergeleken met het jaar ervoor. Dat meldt de CPNB.

Online steeg de omzet met 27%, terwijl via het fysieke verkoopkanaal een krimp te zien was. De harde lockdown waarbij ook boekwinkels hun deuren moesten sluiten in de laatste weken van het jaar, heeft er voor fysieke boekverkoop financieel ingehakt. Daarvoor was ‘slechts’ sprake van 5% omzetkrimp, maar met de laatste weken van het jaar waarin doorgaans veel boeken worden verkocht komen ze op -11%. De top 3 van meest verkochte boeken in 2020 is Zon van Lucinda Riley, De meeste mensen deugen van Rutger Bregman, en De zeven zussen van Lucinda Riley.  De verkoop van kinderboeken en fictie is het sterkst gegroeid. Het meest verkochte kinderboek was De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy.

E-books
De omzet van Nederlandstalige e-books is in 2020 gestegen met 13%. Er werd zo’n 5,6 miljoen keer een e-book uitgeleend via de bibliotheek, een plus van 12%. Het aandeel e-books in het totale aantal uitleningen nam toe van 7% naar 12%. Dit is waarschijnlijk omdat er in 2020 minder papieren boeken konden worden uitgeleend vanwege de coronacrisis (-25%). VIa de app de ThuisBieb, die werd opgericht tijdens de eerste coronagolf, werden 857.000 e-books uitgeleend. Via de VakantieBieb-app werden 250.000 e-books en 71.000 luisterboeken uitgeleend. Voor het eerste zijn er ook cijfers over uitleningen van luisterboeken. Deze schoten omhoog met 44% en zijn goed voor 2,6 miljoen stuks. Het meest uitgeleende luisterboek was ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

 

Self-publishing platform Wattpad verkocht voor 600 miljoen dollar

0
wattpad

E-bookplatform Wattpad is voor 600 miljoen dollar verkocht aan het Zuid-Koreaanse bedrijf Naver.

Wattpad, een platform waar gebruikers eigen boeken en verhalen kunnen uploaden, kan elke maand rekenen op 90 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Op het platform verschenen in de afgelopen jaren al meer dan een miljard verhalen.

Zoekmachine Naver is het Google van Zuid-Korea. Onder Naver valt ook Webtoon, een online platform met digitale stripverhalen met meer dan 67 miljoen bezoekers per maand.

Dagbladen: digitale stijging compenseert daling print

0
https://www.ndpnieuwsmedia.nl/wp-content/uploads/2021/01/Dagbladen-NPM-2020-IV.pdf

35% van de Nederlanders leest dagelijks een of meer gedrukte kranten. Daarmee is het printbereik met 5% gedaald in vergelijking met 2019. Het online bereik van de dagbladmerken nam juist met 17% toe en compenseert daarmee de daling van print. Dat blijkt uit NOM Printmonitor 2020 IV.

Het dagelijks bereik van de online dagbladen groeide in 2020 naar 4,2 miljoen dertienplussers. De bezoekers van de websites van dagbladen besteden ruim 22 minuten per dag aan het lezen van nieuwsberichten en bekijken gemiddels 18 items.

De gedrukte krant is opvallend populair in het weekend. Het bereik van de gedrukte zaterdagkrant is gemiddels 43% groter dan dat van een doordeweekse editie.

 

De leukste gratis e-books #49

1
leukste gratis ebooks ereadersnl

We hebben weer drie leuke gratis e-books voor je! Deze keer: een fantasyroman, een thriller en een historisch kortverhaal. Benieuwd naar de gratis e-books die we eerder selecteerden? Hier vind je ze allemaal handig bij elkaar.

Morgan Rice, Een troon van zusters #1
Sophia en haar jongere zusje Kate willen wanhopig graag weg uit hun afschuwelijke weeshuis. Ze dromen ervan om ergens anders op te groeien, zelfs als dat betekent dat ze op straat moeten leven, in de wrede stad Ashton. Sophia droomt ervan om bij het hof binnen te komen en een aristocraat te vinden om verliefd op te worden. Kate wil het zwaard leren te gebruiken om met draken te vechten en een krijger te worden. Ze worden verenigd door hun geheime, paranormale gave om elkaars gedachten te lezen, hun enige redding in een wereld die erop uit lijkt om hen te vernietigen.

Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

Download hier

Hubert Landmeter, Momentopname
Tim Beeks beleeft de dag van zijn leven. Hij is compagnon gemaakt in het bedrijf. Hij is gelukkig getrouwd en heeft de schattigste dochter die een vader zich kan wensen. Als hij het grote nieuws deelt met zijn gezin, heeft zijn vrouw Lucy een nog grotere verrassing. Het kan niet op. Hij heeft zelfs een dreigend noodlot afgewend. Alles gaat voor de wind. Maar het lot heeft altijd het laatste woord.

Download hier

Iris Versluis, Breekbaar
Memphis, Oude Egytpe, 921 v.Chr. Er heerst grote vreugde in het huis van Nekhtamin als zijn vrouw een prachtige jongen ter wereld brengt. De jonge bediende Bakmut heeft de eer om de kleine Ptahmes te mogen verzorgen. Al snel slaat het geluk om in verdriet als het kleine mannetje onophoudelijk blijft huilen. Wat is er met hem aan de hand?

Eerder selecteerden we in deze serie al andere boeken van Iris Versluis, namelijk Passie uit het verleden, Fotomoment en Olifantentranen.

Download hier

Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken? Heb je misschien zelf een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!