LAATSTE ARTIKELEN

Nieuw: Kobo Libra Colour en Kobo Clara Colour

0
kobo kleurenscherm clara colour libra colour
Rakuten Kobo lanceert haar eerste e-readers met kleurenscherm, de Kobo Libra Colour en de Kobo Clara Colour. De e-readers zijn beschikbaar vanaf 30 april. Kobo Libra Colour De Libra Colour heeft een 7 inch E Ink Kaleido™ 3 kleurenscherm en is compatibel met de Kobo Stylus 2. Lezen, notities maken, passages markeren of een dagboek maken, het is allemaal mogelijk. Daarnaast kun je dankzij de ingebouwde Bluetooth-technologie ook genieten van luisterboeken. En natuurlijk ontbreken ook de ComfortLightPRO (instelbare lichtkleur) ergonomische vormgeving, paginaknoppen, automatisch draaiend scherm en horizontale modus niet. De Libra Colour is verkrijgbaar in wit en zwart. Prijs: €229,99, vanaf 30 april verkrijgbaar bij o.a. Rakuten Kobo. Kobo Clara Colour De compacte Clara Colour heeft een 6 inch E Ink Kaleido™ 3 kleurenscherm, ComfortLightPRO (instelbare lichtkleur), Bluetooth voor het luisteren naar audioboeken en is ook nog eens waterdicht. Prijs: €159,99, vanaf 30 april verkrijgbaar bij o.a. Rakuten Kobo.  

Winters voordeel: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk op Vakantielezen.nl

0
Vakantielezen winter 2023
(Advertorial) Droom tijdens de donkere decemberdagen lekker weg met een fijn boek! Op Vakantielezen.nl vind je nu 20 bestsellers voor een scherpe prijs. Vul dus snel je e-reader of tablet met een spannende thriller, een meeslepende roman of boeiende non-fictie. In de actie vind je bijvoorbeeld Mayday van Suzanne Vermeer, Komt goed van Annemarie Geerts, Hans Klok van Marcel Langedijk en Dossier 1569 van Jørn Lier Horst. Bekijk gauw het volledige aanbod op Vakantielezen.nl en koop de e-books bij je favoriete webwinkel.

BOOX lanceert Note Air3 C en Tab Ultra C Pro

0
boox ereaders
boox ereaders
BOOX heeft dit najaar verschillende interessante apparaten gelanceerd, waaronder de Note Air3 C en de Tab Ultra C Pro. Bekijk ze hieronder! BOOX Tab Ultra C Pro De Tab Ultra C Pro is een tablet-pc met 10.3 inch kleurenscherm en Android 12. BOOX Note Air 3 C De Note Air 3 C is een tablet met Kaleido 3 eInk-kleurenscherm, waarop je kunt lezen, tekenen en notities kunt maken. Eerder dit jaar verscheen ook de BOOX Palma, een e-reader in smartphoneformaat, ofwel een smartphone met een 300 ppi e-Inkscherm. BOOX e-readers en tablets zijn o.a. verkrijgbaar via E-readerweb.nl

Zomer 2023: de beste e-readers op een rij

0
Ga jij deze zomer voor een nieuwe e-reader? Hier vind je de beste e-readers van dit moment op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten. Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com. BOOX Poke5 BOOX e-readers draaien op Android, zodat je er via de Playstore je favoriete leesapps op kunt installeren. De supercomplete Poke5 heeft een 6 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De USB-C-aansluiting kan worden gebruikt voor audio, het apparaat ondersteunt de formaten mp3 en wav. Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij o.a. E-readerweb. Kobo Nia Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia heeft schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken. Prijs: vanaf Euro 109,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

7 inch

Kobo Libra 2 De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth. Verkrijgbaar in wit en zwart. Prijs: vanaf Euro 199,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kindle Paperwhite Signature Edition De Kindle Paperwhite Signature Edition is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De e-reader heeft 32 GB intern geheugen, kan draadloos opladen en heeft schermverlichting die zich automatisch aanpast. Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij Amazon.nl. Onyx BOOX Page De BOOX Page heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook fijn: de ergonomische vormgeving en de bladerknoppen. Net als de andere BOOX e-readers heeft ook de Page Android 11 en ingebouwde Google Playstore. Prijs: vanaf Euro 279,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

8 inch en groter

Kobo Elipsa 2E Met de veelzijdige 10.3 inch Kobo Elipsa 2E lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities met de meegeleverde Kobo Stylus 2 met gum. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Elipsa 2E is gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic en hergebruikt magnesium. Prijs: vanaf Euro 399,99. Te koop bij o.a. Bol.com Onyx BOOX Tab Mini C De BOOX Tab Mini C is eigenlijk eerder een eInk tablet (7.8 inch met Android 11 en Google Playstore) dan een e-reader. Het bijzondere is dat dit apparaat voorzien is van ePaper-kleuren, zodat het lezen van strips, manga of andere kleurige content nog leuker wordt. Daarnaast ondersteunt het apparaat audio (via ingebouwde dubbele luidsprekers en USB-C-poort) en wordt het geleverd met een Boox Pen Plus. Prijs: Euro 499,99. Te koop bij o.a. Bol.com

Zomers voordeel: 20 e-bookbestsellers voor € 7,99 per stuk op Vakantielezen.nl

0
(Advertorial) Het is weer hét moment om in een goed verhaal te duiken. Ga met het zomerse weer heerlijk op reis met je e-reader. Of je dat nu vanuit de tuin, het balkon of je vakantieadres doet, de verhalen nemen je mee. Deze maand is een selectie van twintig e-bookbestsellers scherp geprijsd. Vakantielezen.nl helpt je graag op een heel voordelige manier aan meer dan voldoende leesmateriaal. Via Vakantielezen vind je deze maand twintig recente e-bookbestsellers voor de scherpe prijs van € 7,99 per stuk. En dat is een brede selectie: de thrillerlezer, de literatuurliefhebber of de lezer die wat wil opsteken, er zit voor iedereen iets tussen. Zo lees je bijvoorbeeld Simpele leugens van David Baldacci, Bloedmaan van Jo Nesbø, Station Malma van Alex Schulman en De mensen die bleven van Lisa Jewell. Bekijk alle afgeprijsde e-books op Vakantielezen.nl De actie is geldig van 1 t/m 31 juli 2023.

Winter 2022: de beste e-readers op een rij

0
Winter 2022 de beste e-readers
Op zoek naar een nieuwe e-reader als kerstcadeau? Ereaders.nl zette de beste e-readers voor je op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten. Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kobo Nia Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia is voorzien van schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken. Prijs: Euro 99,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kindle Paperwhite  De klassieker onder de e-readers. De nieuwste versie is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De nieuwe Paperwhite heeft 16 GB intern geheugen en is waterdicht. Prijs: Euro 169,99. Te koop bij Amazon.

7 inch

Kobo Libra 2 De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth. Prijs: Euro 189,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Onyx Boox Leaf 2 Boox e-readers draaien op Android. Via de Playstore kun je er je favoriete leesapps op installeren. De Boox Leaf 2 heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm en bladerknoppen en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. Prijs: Euro 239,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl. Onyx Boox Nova Air 2 Met Android 11, Playstore en een 7.8 HD E Ink Carta-scherm. De Nova Air 2 heeft schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook geschikt voor het maken van notities met de meegeleverde stylus. Prijs Euro 389,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

8 inch en groter

Kobo Sage Met de veelzijdige 8 inch Kobo Sage lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Sage heeft bladerknoppen en dezelfde asymmetrische vormgeving als de Kobo Libra 2. Prijs: Euro 289,99. Te koop bij o.a. Bol.com Onyx Boox Tab Ultra Met een 10.3 inch HD E Ink Carta-scherm (227 ppi) is de Tab Ultra is eigenlijk eerder een eInk tablet dan een e-reader. Met Android 11, 16 mp camera en Boox Pen 2 Pro met gum. Prijs: Euro 649,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

Winteractie Vakantielezen.nl: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk

0
Kruip tijdens de donkere dagen van december lekker weg met een fijn boek! Op Vakantielezen.nl vind je nu 20 bestsellers voor een scherpe prijs. Vul dus snel je e-reader of tablet met een spannende thriller, een meeslepende roman of boeiende non-fictie. In de actie vind je bijvoorbeeld Gletsjer van Suzanne Vermeer, Wat de fak van Maryam Hassouni, De zaak Alaska Sanders van Joël Dicker, en veel andere toptitels. Bekijk gauw het volledige aanbod op Vakantielezen.nl en koop de e-books bij je favoriete webwinkel. De aanbieding loopt van 1 december 2022 tot en met 1 januari 2023. Veel leesplezier!

Book Report Rakuten Kobo: dit waren de leestrends in 2022

0
kobo clara 2e
Elk jaar publiceert Rakuten Kobo een Book Report met daarin de trends en de leesgewoonten in Nederland van het afgelopen jaar. Een van de opvallendste trends is dat BookTok niet meer uit het leeslandschap valt weg te denken. En Kobo Plus is uitgegroeid tot meer dan 1 miljoen titels. In 2022 groeide het aantal nieuwe Kobo-gebruikers met 16,5%. Ook de audioboeken groeiden door. De dagen waarop het meest gelezen wordt zijn zondag, maandag en dinsdag. De beste maand was augustus. Veel mensen lezen graag of vooral op vakantie. BookTok Rakuten Kobo ziet dat TikTok de uitgeversbranche aan het veroveren is. De aanbevelingen van BookTok-influencers op het sociale mediaplatform jagen ook leestrends aan in Nederland. Opmerkelijk is dat de gedeelde boeken verder gaan dan de meest recente titels. Influencers lezen ook graag boeken uit de backlist en zorgen ervoor dat een tweede golf van lezers deze iets oudere titels ontdekt. BookTok-toppers bij Kobo waren bijvoorbeeld Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson (2019)  en Mijn jaar van rust en kalmte van Ottessa Moshfegh (2018). Ook de liefdesverhalen van Colleen Hoover kregen er een hoop nieuwe lezers erbij: Nooit Meer, Onvoorwaardelijk en 9 November zijn allemaal titels van vóór 2017, maar ze werden dit jaar allemaal vijf keer zoveel gelezen als vorig jaar. E-books: de bestsellers van 2022 Romans en thrillers deden het ook dit jaar weer goed. Dit zijn de populairste e-books:
 1. De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley
 2. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
 3. Gewetenloos – Karin Slaughter
 4. Violeta – Isabel Allende
 5. De gunst – Nicci French
 6. De Camino – Anya Niewierra
 7. Fortuna’s kinderen – Annejet van der Zijl
 8. De zevende zus – Lucinda Riley
 9. Roadtrip – Suzanne Vermeer
 10. Ik ga leven – Lale Gül
Audioboeken: de bestsellers van 2022 Bij de audioboeken valt op dat vooral non-fictie populair is.
 1. Socrates op sneakers – Elke Wiss
 2. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
 3. De fontein, vind je plek – Els van Steijn
 4. Sapiens – Yuval Noah Harari
 5. Houd me vast – Sue Johnson
 6. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
 7. Time Bender – Tijn Touber
 8. ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen
 9. De kracht van het NU – Eckhart Tolle
 10. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap — Stephen R. Covey
Kobo Plus en Kobo Originals De abonnementsdienst Kobo Plus bereikte dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen titels aan e-books en luisterboeken. Ook de Kobo Originals, de titels die exclusief bij Kobo verschijnen, doen het goed. Onlangs verscheen de nieuwe feelgood-serie De eerste zin van Astrid Harrewijn, en Kerstgeluk, het vijfde deel uit de geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Daarnaast werden de eerder uitgebrachte en nog steeds succesvolle series Mooie Moorden van Tica Morgan en Liefs uit van Iris Visser vertaald in het Engels en Frans.