LAATSTE ARTIKELEN

Abonnementsdiensten voor e-books: een overzicht

18
abonnementsdiensten ebooks

Er zijn inmiddels verschillende e-bookabonnementsdiensten en ook het lenen van e-books bij de bibliotheek groeit. Maar welke abonnementsdiensten zijn er op dit moment nu eigenlijk? En wat zijn de verschillen? Bekijk het hieronder in dit handige overzicht.

Bookchoice
Bookchoice is een abonnementsdienst, waarbij je elke maand acht e-books en audioboeken krijgt. De boeken zijn te lezen op je e-reader, via de Bookchoice-app op tablet of smartphone en via de pc met het programm Adobe Digital Editions. Wil je de boeken luisteren, dan kan dit via de Bookchoice-app op tablet en smartphone. Audioboeken beluisteren is op de meeste e-readers niet mogelijk.

Je kunt hierbij kiezen voor een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Het kwartaalabonnement en jaarabonnement komen op €3,99 per maand, het maandabonnement op €4,99 per maand. Na de eerste periode kun je je abonnement maandelijks opzeggen, met 1 kalendermaand opzegtermijn.

Het soort boeken dat je kunt verwachten zijn voornamelijk thrillers en romans, maar ook literatuur en non-fictie.

Om een abonnement af te sluiten moet je eerst op Bookchoice.com een account aanmaken. Dit gaat heel simpel met je e-mailadres of met je Facebook-inloggegevens.

bookchoice-ebook-abonnement
Bookchoice: een pakket van 8 e-books en luisterboeken per maand voor €3,99 per maand.

Als abonnee krijg je op de eerste van de maand acht nieuwe titels die je kunt downloaden via de website. Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Je ziet dus altijd de titels van de huidige maand en die van de maand ervoor. Elk boek en audioboek kan drie keer gedownload worden zodat je ze vanaf verschillende apparaten kunt lezen.

Bij Bookchoice vind je populaire boeken die een groot publiek aanspreken, maar ook onbekendere boeken. Wie voor weinig geld leuke boeken wil lezen zit hier dus goed. Het aanbod bestaat voornamelijk uit thrillers en romans van Nederlandse en buitenlandse auteurs.

Kobo Plus
Bol.com en Kobo lanceerden in februari 2017 de abonnementsdienst Kobo Plus, waarmee je onbeperkt e-books kunt lezen. Kobo Plus onderscheidt zich van andere abonnementen omdat je deze dienst behalve op je smartphone en tablet ook eenvoudig op je Kobo e-reader kunt gebruiken. Het assortiment bestaat uit honderdduizenden e-books. Daarmee heeft Kobo Plus het grootste e-bookaanbod van alle diensten. De dienst biedt op dit moment zowel e-books als luisterboeken aan. Je kunt kiezen voor het abonnement Lezen & Luisteren waarbij je toegang hebt tot zowel de e-books en luisterboeken(€12,99 per maand), of alleen voor e-books (9,99 per maand) of luisterboeken (9,99 per maand). De eerste 30 dagen zijn gratis en je kunt per maand opzeggen of je abonnement omzetten.

De dienst is niet te gebruiken op e-readers van Amazon (Kindle), Tolino, Sony en andere fabrikanten. Op de e-readers van Onyx Boox, eigenlijk een soort tablets, is dit wel mogelijk. Je installeert dan de bol.com Kobo leesapp op het apparaat.

Bij bol.com kun je direct naar de categorie ‘Kobo Plus‘ met alle e-books die je via je abonnement kunt lezen. Je kunt direct vanaf je Kobo boeken uitkiezen en lezen en hoeft dus niet in de weer met externe programma’s als Adobe Digital Editions of Calibre. Wil je de dienst op je smartphone of tablet gebruiken, download dan de bol.com Kobo leesapp. Door te synchroniseren zijn al je boeken op al je apparaten zichtbaar.

Je kunt Kobo Plus gratis proberen. Je kunt het abonnement starten vanaf zowel de website van bol.com als de website van Kobo. Het handigste is om het abonnement te koppelen aan het account dat je het meest gebruikt, dus waar je het vaakst e-books mee koopt. Ook biedt de dienst cadeaubonnen aan waarmee je een maand, 3 maanden of een jaar Kobo Plus cadeau kunt doen.

Bookmate
De nieuwste abonnementsdienst voor e-books is Bookmate, dat sinds september 2016 ook in Nederland te gebruiken is. Bookmate is helaas niet te gebruiken op de meeste e-readers (alleen op Android readers als de Onyx Boox, wat eigenlijk e-ink tablets zijn).

Het assortiment aan Nederlandse boeken is sinds de lancering flink gegroeid. Ook het aantal bestsellers neemt toe. Zo vind je in Bookmate tegenwoordig onder meer titels van Jojo Moyes, Harlan Coben, Santa Montefiore, John Boyne,  Cassandra Clare en Kristin Hannah.

bookmate-abonnement-ebooks

Je kunt lid worden bij Bookmate door eerst een account aan te maken. Voor een abonnement betaal je 9,99 per maand, waarmee je toegang krijgt tot alle boeken, stripboeken en luisterboeken in de Bookmate-collectie. Je kunt het abonnement 7 dagen lang gratis proberen.

E-books lenen op Bibliotheek.nl
Ben je lid van een bibliotheek, dan kun je ook e-books lenen via Bibliotheek.nl. Je maakt hiervoor een webaccount aan met behulp van je bibliotheekpasnummer. Sinds 1 januari 2016 is het ook mogelijk om een ‘digital only’ abonnement af te sluiten bij de Koninklijke Bibliotheek. Dit kost €42 per jaar.

ebooks-lenen-bibliotheek

Je kunt ook gebruiken van de Luisterbieb-app. Als bibliotheeklid heb je toegang tot alle luisterboeken, ook de premiumtitels. Geleende e-books kun je lezen op je e-reader (behalve de Amazon Kindle), tablet of smartphone. Je mag tien e-books tegelijk lenen, die drie weken lang beschikbaar blijven op je boekenplank. Daarna verdwijnen ze uit de app. Staan ze op je e-reader, dan is het boek niet meer te openen. Dit is echter geen groot probleem, want je kunt de boeken zo vaak verlengen als je wilt.

Meer weten over het lenen van e-books bij de Bibliotheek? Hier vind je onze uitgebreide uitleg.

BUKU

buku app

BUKU is een abonnementsdienst speciaal voor studieboeken. Voor 24,99 per maand (of 22,50 per maand per bij een jaarabonnement) lees je via de app onbeperkt boeken van alle studies en onderwijsinstellingen. BUKU timmert hard aan de weg en wist in 2017 meerdere grote studieboekenuitgevers aan zich te binden.

Boekies
Boekies is een abonnementsdienst met zo’n 2.000 boeken voor kinderen van groep 1 tot en met groep 8. In 2020 werd de dienst Booqees overgenomen door het bedrijf Lexima en veranderde de naam in Boekies. Boekies richt zich met name op leesbevordering in het onderwijs, maar biedt ook een abonnement voor particulieren aan voor €85 per jaar.

Scribd
Wie graag Engelse boeken leest, kan eens een kijkje nemen op het (Amerikaanse) platform Scribd. Hier kun je voor Euro 11,99 onbeperkt lezen, wel gelden er voor sommige genres restricties.

scribd-abonnement
Scribd: $8,99 per maand.

Ook Scribd kun je gratis proberen, je moet hiervoor wel alvast je betaalgegevens invullen. Na het starten van het proefabonnement stelt Scribd je een aantal vragen om je ‘beter te leren kennen’, over de apparaten die je gebruikt om te lezen en je favoriete genres. Daardoor krijg je meteen een gepersonaliseerde eigen homepage met leestips op basis van jouw voorkeur. De boeken kun je lezen op je tablet, pc of smartphone. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig.

Readly
Lees je graag tijdschriften? Bij Readly geniet je onbeperkt van zo’n 5.000 tijdschriften, waaronder Vriendin, Quote, Quest, Cosmopolitan en National Geographic. Je kunt de dienst gratis twee weken lang proberen, daarna betaal je €9,99 per maand. Opzeggen kan op elk gewenst moment. Je leest de tijdschriften op een tablet of smartphone via de Readly-app.

abonnementsdiensten lezen

Blendle Premium
Digitale nieuwskiosk Blendle biedt miljoenen artikelen uit meer dan 100 regionale, nationale en internationale kranten en tijdschriften voor €9,99 per maand. Ook hier lees je via de app op je smartphone of tablet of via de pc. Je heb toegang tot artikelen uit onder meer de LINDA, Vrij Nederland, Psychologie magazine, HP De Tijd, Cosmopolitan, Grazia, de Volkskrant, Trouw, het AD, The New Yorker en Vanity Fair. Opzeggen kan wanneer je maar wilt. De beste artikelen zijn elke dag ook te beluisteren via Blendle Audio.

Dit overzicht verscheen voor het eerst op 27 november 2015 en wordt regelmatig geactualiseerd.

Gefeliciteerd! Dit zijn de winnaars van de Kobo Nia winactie

2
kobo nia winactie

Voor de winactie voor de Kobo Nia kwamen vele reacties binnen. We willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie inzending! 

De winnaars van een Kobo Nia zijn:

  • Sabine Fournier
  • Koert Hommel
  • Willy Nijssen

Rakuten Kobo neemt contact met jullie op. Veel plezier met deze mooie prijs!

Niet gewonnen? We hebben regelmatig leuke acties dus houd eReaders.nl goed in de gaten!

Onyx Boox lanceert Max Lumi en Note Air

2
onyx boox note air onyx boox max lumi
Onyx Boox Note Air en Onyx Boox Max Lumi.

De Chinese e-readerfabrikant lanceerde deze week maar liefst twee nieuwe e-readers: de 13.3 inch Max Lumi en de 10 inch Note Air.

Max Lumi
De Max Lumi is de eerste 13.3 inch e-reader (207 ppi) met verlichting en instelbare lichtkleur en is voorzien van Android 10. Het apparaat is behalve voor het lezen van e-books en pdf-bestanden speciaal ontwikkeld voor het maken van notities en tekeningen. Met nog sterkere octa-core processors zorgt de Max Lumi voor een vloeiende gebruikservaring. De 4300 mAh batterij biedt tot zes weken standbytijd. De Max Lumi ondersteunt udio zowel via de speakers als via een audiojack en bluetooth. Ook biedt het apparaat met de split-screen mode de mogelijkheid het scherm in tweeën te delen. Voor deze e-inktablet moet je wel diep in de buidel tasten: het apparaat is te koop vanaf  $879,99.

Note Air
De Note Air heeft een scherm van 10.3 inch (227 ppi) en is toch maar 5,8 mm dik. Het scherm is voorzien van verlichting. Het ergonomische ontwerp zorgt voor extra gebruikscomfort. Draai je het apparaat, dan draait het beeld automatisch mee. Deze e-inktablet is voorzien van Android 10 en heeft extra krachtige octa-core processors. Ook op deze e-reader is het maken van tekeningen en notities geen enkel probleem. De Note Air is te koop vanaf $479,99.

Michiel Reijs (Rakuten Kobo): ‘Nederland is een echt e-readerland’

0
kobo nia michiel reijs

Hoe staat het met e-books in Nederland, hoe is het met Kobo Plus en welke kansen en uitdagingen bracht corona? Michiel Reijs, Director Northern Europe bij Rakuten Kobo, vertelt over digitaal lezen in coronatijd, Nederland als e-readerland en het internationaal uitrollen van Kobo Plus.

Nederland als e-readerland
Michiel Reijs is als director Northern Europe bij Rakuten Kobo al ruim vijf jaar verantwoordelijk voor de sales en marketing van zowel Kobo e-readers als e-books voor de Benelux, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Voor Rakuten Kobo is de Benelux een belangrijke markt, vertelt hij. Het marktaandeel van de Kobo e-readers is groot, de losse e-bookverkoop verloopt goed en natuurlijk, Nederland is ook het eerste Kobo Plus-land. Waarom juist het Nederlandse taalgebied zo belangrijk is? ‘Nederlanders lezen sowieso graag. In Europa staan we daarin op de tweede plek, na Zweden. Dus ja, Nederland is een land dat veel leest, en een goede adoptie van digitaal lezen heeft. Nederland is altijd wel een e-readerland geweest met een stabiele en gezonde markt. Ook in de tijd voor ons, toen Sony nog in de e-readers zat, zag je dat al. De acceptatie van e-readers is altijd heel groot geweest. En met de devices heb je natuurlijk ook de content. En niet te vergeten de partnership met bol.com, die natuurlijk ook een heel grote speler is. En we hebben Kobo Plus, dat zeer positief bijdraagt aan het aantal mensen dat legaal digitale boeken leest.’

Nederland dus niet alleen als e-readerland, maar ook als Kobo-land. Hoe ziet Reijs in dat licht de recente komst van Amazon? ‘Wij hebben natuurlijk lang de luxe gehad dat er geen Amazon was. Er waren dus geen andere spelers die aan onze stoelpoten zaagden. In andere landen, zoals bijvoorbeeld de UK, was Amazon al heel sterk, net als in Canada, onze hometown. Kijk, Amazon is een sterke speler, daar moet je naar blijven kijken. Maar wij hebben het geluk dat we al lange tijd een grote naam hebben. We werken met bol.com die een grote naam is en met zo’n twintig retailers in Nederland die ons product actief aanbieden. We hebben genoeg zelfvertrouwen om te zeggen: we hebben een enorme installed base, heel tevreden klanten en retailers die samen met ons de strijd tegen Amazon voeren.’

‘Enorme groei’
De coronatijd staat voor Kobo vooral in het teken van een groei die ver boven de verwachtingen uitstijgt en nog steeds structureel hoog is, zowel voor de verkoop van e-readers als voor e-books. Michiel Reijs: ‘In Frankrijk bijvoorbeeld is de tijd die men gemiddeld aan lezen besteedde tijdens de lockdown met 134% gegroeid: in Nederland besteedde men in dezelfde periode gemiddeld 128% meer tijd aan lezen.’

Natuurlijk zijn er tijdens de pandemie ook uitdagingen. De productie van de e-readers vindt met name in Azië plaats. Wanneer daar de coronaproblematiek begint, ontstaan er vertragingen in toelevering en transport. Dit was echter vrij snel opgelost, geeft Reijs aan. ‘Maar wat je daarna zag gebeuren, is dat er voor de devices een veel grotere vraag ontstond dan was geforecast. Content kun je relatief makkelijk opschalen, maar bij devices gaat dat wat lastiger.’ Hij vertelt dat de Kobo Nia daardoor iets later is gelanceerd dan gepland. ‘Normaal hadden we dat graag voor de zomer gedaan. Maar dat was helaas niet eerder mogelijk. Je moet de capaciteit die je hebt dan ook besteden aan de al bestaande producten, die ook belangrijk zijn.’

Kobo Plus gaat internationaal
De coronatijd gaf ook Kobo Plus een extra zetje mee. Mensen hadden meer tijd, gingen meer lezen en zagen de coronatijd als het uitgelezen moment om Kobo Plus een maand te proberen. Reijs: ‘De trendlijn is veel eerder gestart en is veel steiler. Je zag heel veel mensen zo’n trial nemen. Die trials converteren ontzettend goed, mensen blijven echt hangen.’ Om hoeveel procent van de trials het gaat, kan Reijs niet delen, maar hij geeft aan dat het ‘overgrote deel’ na de proefperiode betalend lid wordt. Ook is er een groeiend aantal mensen dat hun lidmaatschap stopzette maar toch weer terugkomt, bijvoorbeeld mensen die vooral in vakantieperioden veel lezen: ‘Dat gebeurt en dat kan ook, het model laat dat toe.’ Die flexibiliteit maakt dat Kobo Plus voor een grote groep mensen een aantrekkelijke optie is, niet alleen voor de echte veellezers maar juist ook voor boekenliefhebbers die geen tientallen boeken per jaar weglezen.

In juli van dit jaar werd Kobo Plus ook in Canada gelanceerd en de eerste resultaten zijn ver boven plan. Kobo Plus zal nu verder worden internationaal worden uitgerold. Diverse landen waar Kobo ‘significant aanwezig is’ zullen binnenkort volgen.

Het bijzondere is dat de groei van Kobo Plus de losse verkoop niet in de weg staat. Bovendien trekt de dienst nieuwe digitale lezers over de streep. Zestig procent van de abonnees kocht niet eerder een e-book bij Kobo. Niet alleen zorgt Kobo Plus dus voor extra omzet, ook is het aannemelijk dat de dienst bijdraagt aan de strijd tegen piraterij. Is het mogelijk daar concrete gegevens bij te noemen? Reijs: ‘We weten hoeveel devices we verkopen. En we weten ook welke percentage we daarvan terugzien als betalend klant bij ons of bij bol.com. Natuurlijk zijn die cijfers niet zwart-wit. Maar omdat we veel nieuwe identiteiten zien, weten we dat die mensen eerst elders lazen.’

De leukste gratis e-books #46

1
leuke gratis ebooks 46

Niets meer te lezen? De e-books in onze serie De leukste gratis e-books zijn gratis te downloaden! Deze keer: een fijne roman, een bundel met horrorverhalen en een klassieker die je gelezen moet hebben. Benieuwd naar de andere e-books die we selecteerden voor deze serie? Hier vind je ze allemaal.

Richard Otten, Kort door de bocht
In de bundel Kort door de bocht vind je tientallen verrassende horrorverhalen met hier en daar een lugubere wending. Je leest onder meer over een paashaas in een kofferbak, over Michelle die dankzij haar moeders galajurk de koningin van het schoolbal is en over Barry die met een persoonlijk cadeau indruk probeert te maken op Vera.

Eerder selecteerden we van Richard Otten al Caroline’s dagboek, die vind je hier,

Download hier

Sophie Love, Voor nu en voor altijd (De herberg van Sunset Harbor 1)

Emily Mitchell, 35 jaar oud, woont en werkt in New York City. Ze heeft zich door een aantal mislukte relaties geworsteld. Wanneer haar vriend, met wie ze al zeven jaar een relatie heeft, haar mee uit neemt voor een langverwacht jubileumdiner, weet Emily zeker dat het deze keer anders zal zijn en dat ze deze keer eindelijk de ring zal krijgen. Maar als hij haar in plaats daarvan een klein flesje parfum geeft, weet Emily dat het tijd is om het uit te maken en om haar hele leven weer een frisse start te geven.

Wankelend onder haar onbevredigende leven vol druk, besluit Emily dat het tijd is dat er iets verandert.

Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

Download hier

Hector Malot, Alleen op de wereld
Deze jeugdavonturenroman van Hector Malot is een absolute klassieker. Vondeling Remi groeit op bij moeder Barberin, zonder te weten dat zij zijn echte moeder niet is. Als Barberins Jèrome in geldnood komt wil hij van Remi af en verkoopt hem aan de Italiaanse rondreizende artiest Vitalis.

Download hier

Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken, of heb je misschien een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

Winactie: Kobo Nia

19
kobo nia winactie

Deze zomer verscheen de Kobo Nia, een compacte en lichte e-reader met niet-spiegelend scherm en achtergrondverlichting. En jij kunt er eentje winnen! In samenwerking met Rakuten Kobo geven we maar liefst 3 Kobo Nia e-readers plus beschermingshoes weg. Lees dus snel hoe je kunt meedoen met deze winactie.

De Kobo Nia
De Kobo Nia biedt plaats aan maar liefst 6.000 e-books en is uitgerust met verlichting en Wi-Fi. De eerste keer even verbinden met Wi-Fi en inloggen met je Kobo of bol.com account. Dan even synchroniseren en je boeken downloaden en je hebt altijd toegang tot al je e-books, ook offline.

Kobo Plus
De Kobo Nia is uiteraard ook geschikt voor het Kobo Plus-abonnement, waarmee je onbeperkt kunt lezen.  Kobo Plus is er al vanaf 9,99 per maand en je kunt het gratis 30 dagen proberen.

Maak kans op 1 van de 3 Kobo Nia e-readers!
Zie jij het wel zitten om je volgende boek op de Kobo Nia te lezen? Stuur dan uiterlijk 14 september 2020 een e-mail naar info@ereaders.nl met als onderwerpregel ‘Winactie Kobo Nia’ en vertel ons waarom jij ‘m graag wilt winnen.

De winactie loopt van 24 augustus 2020 tot en met 14 september 2020. Inzendingen na die datum worden niet meer meegeteld. De namen van de winnaars worden op 21 september 2020 bekend gemaakt op eReaders.nl. De winnaars ontvangen ook persoonlijk bericht.

Onyx Boox Poke 2 Color met kleurenscherm nu te koop

1
onyx boox poke 2 color

Onyx Boox heeft deze week haar eerste e-reader met kleurenscherm gelanceerd: de Poke 2 Color. De Poke 2 Color draait op Android 9.0 en is voorzien van instelbare lichtkleur.

De Poke 2 Color maakt gebruik van de E Ink Kaleido-technologie, waarmee 4096 kleuren kunnen worden weergegeven. Het 6 inch-scherm heeft een resolutie van 1072×1448. Voor grijswaarden heeft het scherm een pixeldichtheid van 300 ppi, voor de kleuren is dat 100 ppi. Het apparaat draait op Android 9.0, zodat je er je favoriete leesapps op kunt installeren, bijvoorbeeld die van Kobo of Kindle.

De Poke 2 is bovendien uitgerust met bluetooth. Hierdoor is het mogelijk het apparaat aan externe speakers of oordopjes te koppelen. Ook het luisteren van audioboeken behoort dus tot de mogelijkheden. De Poke 2 heeft een krachtige Octa-core 2.0 GHz processor, 32 GB intern geheugen en een batterij van 1500mAh.

De Poke 2 is te koop vanuit de VS in de online store van Boox, vanaf $299 exclusief verzendkosten, btw en invoerrechten.

De leukste e-books in Kobo Plus #4

0
leukste ebooks in kobo plus

Met de dienst Kobo Plus krijg je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot ruim 400.000 titels, waarvan 30.000 Nederlandstalige boeken. eReaders tipt de leukste titels die je in Kobo Plus kunt lezen. En wist je dat je Kobo Plus gratis 30 dagen kunt proberen? Deze titels mag je deze maand niet missen!

motief xMotief X, Stefan Ahnhem
Motief X is alweer het vierde deel in de razend spannende serie rondom hoofdpinspecteur Fabian Risk. Een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden vindt in de idyllische badplaats Helsingborg. De dader lijkt niet te vangen voor psychologische profilering en is letterlijk spoorloos. Ondertussen blijft het aantal slachtoffers groeien. Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint het hechte team uit elkaar te vallen. De eerdere delen Zonder gezicht, Negen en 18 graden onder nul zijn ook te lezen in Kobo Plus.

Bekijk dit e-book

moedermaffiaAnita Terpstra, Moedermaffia
Merel is zwanger, en één ding weet ze zeker: ze zal nooit zo worden als haar zus, die alleen nog maar oog heeft voor haar zoontje. Met gezonde tegenzin waagt ze zich aan een zwangerschapscursus. Nog voordat Merel ‘baby’ kan zeggen, wordt ze meegezogen in het verbale geweld van de moedermaffia. Ongewild wordt ze geconfronteerd met zenmoeders, overbezorgde moeders, duurzame moeders, chaotische moeders, werkverslaafde moeders, helikoptermoeders en thuisblijfmoeders. Naarmate haar zwangerschap vordert, ontstaan er onverwachte vriendschappen en ontdekt ze de belangrijkste les van de moedermaffia: iedere moeder doet het op haar eigen manier.

Bekijk dit e-book

vroedvrouwRoberta Rich, De vroedvrouw van Venetië
Venetië, 1575. De Joodse vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat baby’s gered met haar geheime kraamtechniek. Op een nacht wordt ze te hulp geroepen door de graaf van Padovani. Zijn vrouw en kind dreigen tijdens de bevalling te bezwijken. Het is een gevaarlijk verzoek, want het is Joden bij pauselijk edict verboden christenen medische hulp te verlenen. Hannah stemt toe en vraagt een astronomisch bedrag voor haar diensten – met het geld hoopt ze haar man Isaak vrij te kunnen kopen, die op Malta gevangen zit.

Hannah’s beslissing heeft grote gevolgen. Ze raakt verstrikt in een web van familievetes, verraad en hebzucht. Niet alleen haar eigen leven loopt gevaar, ook dat van de baby die zonder haar hulp dood geboren zou zijn. De schuwe Hannah komt tot daden die ze niet voor mogelijk had gehouden.

Bekijk dit e-book

vroedvrouwOnmacht, Yvonne Doorduyn
Sarah Bovens als succesvol speechschrijver voor een minister in Den Haag. Sinds ze drie jaar geleden haar zoontje verloor bij een auto-ongeluk, zoekt ze manieren om haar leven opnieuw zin te geven. Als ze de kans krijgt voor haar werk een driedaagse cursus te volgen bij het gerenommeerde spreekvaardigheidsinstituut van Jasper Uitdewilligen, grijpt ze die onmiddellijk aan. In zijn mooie gerenoveerde boerderij met aangebouwd hotel koestert Uitdewilligen echter een groot geheim. Een geheim waar hij vooral invloedrijke gasten deelgenoot van maakt en waarover niemand in Den Haag durft te praten. Als ook Sarah de waarheid leert kennen en zij niet bereid blijkt te zwijgen, keert alles en iedereen zich tegen haar. Wanneer haar beste vriendin wordt vermoord en zij als verdachte in de cel belandt, lijkt haar lot bezegeld.

Bekijk dit e-book

mijn vaders handBart Chabot, Mijn vaders hand
Wie ben ik eigenlijk? Pas wanneer diochter en schrijver Bart Chabot voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt en de dood in de ogen kijkt, stelt hij zichzelf, na lang uitstel, deze vraag. Hij graaft naar zijn Haagse wortels en vertelt het trieste verhaal van zijn jeugd. Op nietsontziende en aangrijpende wijze doet hij vanuit zijn ziekenhuisbed verslag van een rijk maar getroebleerd leven.

Bekijk dit e-book