LAATSTE ARTIKELEN

Zomer 2023: de beste e-readers op een rij

0
Ga jij deze zomer voor een nieuwe e-reader? Hier vind je de beste e-readers van dit moment op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten. Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com. BOOX Poke5 BOOX e-readers draaien op Android, zodat je er via de Playstore je favoriete leesapps op kunt installeren. De supercomplete Poke5 heeft een 6 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De USB-C-aansluiting kan worden gebruikt voor audio, het apparaat ondersteunt de formaten mp3 en wav. Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij o.a. E-readerweb. Kobo Nia Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia heeft schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken. Prijs: vanaf Euro 109,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

7 inch

Kobo Libra 2 De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth. Verkrijgbaar in wit en zwart. Prijs: vanaf Euro 199,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kindle Paperwhite Signature Edition De Kindle Paperwhite Signature Edition is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De e-reader heeft 32 GB intern geheugen, kan draadloos opladen en heeft schermverlichting die zich automatisch aanpast. Prijs: vanaf Euro 189,99. Te koop bij Amazon.nl. Onyx BOOX Page De BOOX Page heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm (300 ppi) en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook fijn: de ergonomische vormgeving en de bladerknoppen. Net als de andere BOOX e-readers heeft ook de Page Android 11 en ingebouwde Google Playstore. Prijs: vanaf Euro 279,99. Te koop bij o.a. Bol.com.

8 inch en groter

Kobo Elipsa 2E Met de veelzijdige 10.3 inch Kobo Elipsa 2E lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities met de meegeleverde Kobo Stylus 2 met gum. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Elipsa 2E is gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic en hergebruikt magnesium. Prijs: vanaf Euro 399,99. Te koop bij o.a. Bol.com Onyx BOOX Tab Mini C De BOOX Tab Mini C is eigenlijk eerder een eInk tablet (7.8 inch met Android 11 en Google Playstore) dan een e-reader. Het bijzondere is dat dit apparaat voorzien is van ePaper-kleuren, zodat het lezen van strips, manga of andere kleurige content nog leuker wordt. Daarnaast ondersteunt het apparaat audio (via ingebouwde dubbele luidsprekers en USB-C-poort) en wordt het geleverd met een Boox Pen Plus. Prijs: Euro 499,99. Te koop bij o.a. Bol.com

Zomers voordeel: 20 e-bookbestsellers voor € 7,99 per stuk op Vakantielezen.nl

0
(Advertorial) Het is weer hét moment om in een goed verhaal te duiken. Ga met het zomerse weer heerlijk op reis met je e-reader. Of je dat nu vanuit de tuin, het balkon of je vakantieadres doet, de verhalen nemen je mee. Deze maand is een selectie van twintig e-bookbestsellers scherp geprijsd. Vakantielezen.nl helpt je graag op een heel voordelige manier aan meer dan voldoende leesmateriaal. Via Vakantielezen vind je deze maand twintig recente e-bookbestsellers voor de scherpe prijs van € 7,99 per stuk. En dat is een brede selectie: de thrillerlezer, de literatuurliefhebber of de lezer die wat wil opsteken, er zit voor iedereen iets tussen. Zo lees je bijvoorbeeld Simpele leugens van David Baldacci, Bloedmaan van Jo Nesbø, Station Malma van Alex Schulman en De mensen die bleven van Lisa Jewell. Bekijk alle afgeprijsde e-books op Vakantielezen.nl De actie is geldig van 1 t/m 31 juli 2023.

Winter 2022: de beste e-readers op een rij

0
Winter 2022 de beste e-readers
Op zoek naar een nieuwe e-reader als kerstcadeau? Ereaders.nl zette de beste e-readers voor je op een rij.

6 inch

Kobo Clara 2E Een veelzijdige maar compacte e-reader, gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. De Kobo Clara 2E heeft een haarscherp scherm met instelbare lichtkleur. Ook is deze e-reader voorzien van Bluetooth zodat je ook van Kobo-audioboeken kunt genieten. Prijs: Euro 149,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kobo Nia Een eenvoudige e-reader zonder poespas, voor een scherpe prijs. De Kobo Nia is voorzien van schermverlichting, een batterij die wekenlang meegaat en ruimte voor duizenden boeken. Prijs: Euro 99,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Kindle Paperwhite  De klassieker onder de e-readers. De nieuwste versie is voorzien van een groter 6.8 inch display (300 ppi) en schermverlichting met instelbare lichtkleur. De nieuwe Paperwhite heeft 16 GB intern geheugen en is waterdicht. Prijs: Euro 169,99. Te koop bij Amazon.

7 inch

Kobo Libra 2 De Kobo Libra 2 heeft een ergonomische vormgeving waardoor hij fijn in de hand ligt. De bladerknoppen zijn een pluspunt. Op het scherm van 7 inch en 300 ppi met achtergrondverlichting en blauwlichtfilter valt niets aan te merken. Verder kun je met de Kobo Libra 2 Kobo-audioboeken beluisteren via Bluetooth. Prijs: Euro 189,99. Te koop bij o.a. Bol.com. Onyx Boox Leaf 2 Boox e-readers draaien op Android. Via de Playstore kun je er je favoriete leesapps op installeren. De Boox Leaf 2 heeft een 7 inch HD E Ink Carta-scherm en bladerknoppen en is uiteraard voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. Prijs: Euro 239,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl. Onyx Boox Nova Air 2 Met Android 11, Playstore en een 7.8 HD E Ink Carta-scherm. De Nova Air 2 heeft schermverlichting en instelbare lichtkleur. Ook geschikt voor het maken van notities met de meegeleverde stylus. Prijs Euro 389,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

8 inch en groter

Kobo Sage Met de veelzijdige 8 inch Kobo Sage lees je niet alleen e-books, maar luister je ook naar Kobo-audioboeken en maak je notities. Natuurlijk ook voorzien van schermverlichting en instelbare lichtkleur. De Kobo Sage heeft bladerknoppen en dezelfde asymmetrische vormgeving als de Kobo Libra 2. Prijs: Euro 289,99. Te koop bij o.a. Bol.com Onyx Boox Tab Ultra Met een 10.3 inch HD E Ink Carta-scherm (227 ppi) is de Tab Ultra is eigenlijk eerder een eInk tablet dan een e-reader. Met Android 11, 16 mp camera en Boox Pen 2 Pro met gum. Prijs: Euro 649,99. Te koop bij o.a. E-readerweb.nl.

Winteractie Vakantielezen.nl: 20 e-bookbestsellers tijdelijk €7,99 per stuk

0
Kruip tijdens de donkere dagen van december lekker weg met een fijn boek! Op Vakantielezen.nl vind je nu 20 bestsellers voor een scherpe prijs. Vul dus snel je e-reader of tablet met een spannende thriller, een meeslepende roman of boeiende non-fictie. In de actie vind je bijvoorbeeld Gletsjer van Suzanne Vermeer, Wat de fak van Maryam Hassouni, De zaak Alaska Sanders van Joël Dicker, en veel andere toptitels. Bekijk gauw het volledige aanbod op Vakantielezen.nl en koop de e-books bij je favoriete webwinkel. De aanbieding loopt van 1 december 2022 tot en met 1 januari 2023. Veel leesplezier!

Book Report Rakuten Kobo: dit waren de leestrends in 2022

0
kobo clara 2e
Elk jaar publiceert Rakuten Kobo een Book Report met daarin de trends en de leesgewoonten in Nederland van het afgelopen jaar. Een van de opvallendste trends is dat BookTok niet meer uit het leeslandschap valt weg te denken. En Kobo Plus is uitgegroeid tot meer dan 1 miljoen titels. In 2022 groeide het aantal nieuwe Kobo-gebruikers met 16,5%. Ook de audioboeken groeiden door. De dagen waarop het meest gelezen wordt zijn zondag, maandag en dinsdag. De beste maand was augustus. Veel mensen lezen graag of vooral op vakantie. BookTok Rakuten Kobo ziet dat TikTok de uitgeversbranche aan het veroveren is. De aanbevelingen van BookTok-influencers op het sociale mediaplatform jagen ook leestrends aan in Nederland. Opmerkelijk is dat de gedeelde boeken verder gaan dan de meest recente titels. Influencers lezen ook graag boeken uit de backlist en zorgen ervoor dat een tweede golf van lezers deze iets oudere titels ontdekt. BookTok-toppers bij Kobo waren bijvoorbeeld Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson (2019)  en Mijn jaar van rust en kalmte van Ottessa Moshfegh (2018). Ook de liefdesverhalen van Colleen Hoover kregen er een hoop nieuwe lezers erbij: Nooit Meer, Onvoorwaardelijk en 9 November zijn allemaal titels van vóór 2017, maar ze werden dit jaar allemaal vijf keer zoveel gelezen als vorig jaar. E-books: de bestsellers van 2022 Romans en thrillers deden het ook dit jaar weer goed. Dit zijn de populairste e-books:
 1. De geheimen van de kostschool – Lucinda Riley
 2. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
 3. Gewetenloos – Karin Slaughter
 4. Violeta – Isabel Allende
 5. De gunst – Nicci French
 6. De Camino – Anya Niewierra
 7. Fortuna’s kinderen – Annejet van der Zijl
 8. De zevende zus – Lucinda Riley
 9. Roadtrip – Suzanne Vermeer
 10. Ik ga leven – Lale Gül
Audioboeken: de bestsellers van 2022 Bij de audioboeken valt op dat vooral non-fictie populair is.
 1. Socrates op sneakers – Elke Wiss
 2. De meeste mensen deugen – Rutger Bregman
 3. De fontein, vind je plek – Els van Steijn
 4. Sapiens – Yuval Noah Harari
 5. Houd me vast – Sue Johnson
 6. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens
 7. Time Bender – Tijn Touber
 8. ’t Hooge Nest – Roxane van Iperen
 9. De kracht van het NU – Eckhart Tolle
 10. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap — Stephen R. Covey
Kobo Plus en Kobo Originals De abonnementsdienst Kobo Plus bereikte dit jaar de mijlpaal van 1 miljoen titels aan e-books en luisterboeken. Ook de Kobo Originals, de titels die exclusief bij Kobo verschijnen, doen het goed. Onlangs verscheen de nieuwe feelgood-serie De eerste zin van Astrid Harrewijn, en Kerstgeluk, het vijfde deel uit de geluk-serie van Saskia M.N. Oudshoorn. Daarnaast werden de eerder uitgebrachte en nog steeds succesvolle series Mooie Moorden van Tica Morgan en Liefs uit van Iris Visser vertaald in het Engels en Frans.

Review: Kobo Clara 2E (2022)

7
kobo clara 2e recensie
Met de nieuwe Kobo Clara 2E geeft Rakuten Kobo een belangrijk signaal af op het gebied van duurzaamheid. Deze e-reader is gemaakt met gerecycled plastic en plastic dat anders in de oceaan zou zijn beland. Bijdragen aan het verminderen van afval en plasticsoep is natuurlijk een uitstekend idee, maar hoe bevalt deze e-reader in het gebruik? Je leest het in deze review. Kobo Clara 2E: Specificaties Display: E Ink HD 6 inch Carta 1200-touchscreen Resolutie: 1148×1072 pixels en 300 ppi Afmetingen: 112,05 x 159,02 x 8,66 mm Gewicht: 171 gram Verlichting: ComfortLight Pro, instelbare helderheid en lichtkleur met blauwfilter Instelbare lichtkleur: Ja Bladerknoppen: Nee Waterproof: Ja (IPX8) Batterij: 1420 mAh (2 weken standbytijd) Audio: Ja, Kobo audioboeken. Via Bluetooth kun je oordopjes, een koptelefoon of speakers koppelen. Intern geheugen: 16 GB (niet uitbreidbaar) CPU: 1 Ghz De verpakking De Kobo Clara 2E wordt gelanceerd als een ‘meer milieubewuste e-reader’ en dan kan de verpakking natuurlijk niet achterblijven. De doos is magneetvrij en gemaakt van FSC-gecertificeerd, gerecycled papier, dat ook weer recyclebaar is. De bedrukking is van soja-inkt in plaats van traditionele inkt op basis van aardolie. In de doos vind je de Kobo Clara 2E, een snelstartgids en een universeel USB-C-oplaadkabeltje. De Clara 2E heeft een traditioneel ontwerp, dus rechthoekig en symmetrisch, zonder bladerknoppen. Vormgeving en hardware De Kobo Clara 2E is de eerste Kobo met een buitenkant van 85% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic. Dit is plastic afval dat een grote kans loopt in de oceaan te belanden, bijvoorbeeld plastic flessen en oude cd’s en dvd’s. De e-reader heeft een zwarte voorkant en een diep donkerblauwe achterkant met kleine golfjes (leuk detail) voor extra grip. Op de achterkant vinden we de aan/uitknop, aan de onderkant de ingang voor de USB-kabel. Op het eerste gezicht lijkt de Clara 2E qua uiterlijk erg op het instapmodel Kobo Nia, al zijn er toch enige verschillen op te merken. De behuizing van de Clara 2E is gladder, waardoor hij iets fijner in de hand ligt. Ook is het scherm minder diep verzonken en oogt het apparaat een tikje slanker. De Clara 2E is in elk geval een zeer compacte en lichte e-reader. Lezen op de Clara 2E Kobo e-readers zijn vrij makkelijk in gebruik, zelfs als je nooit eerder een e-reader hebt gebruikt. Bij het eerste gebruik kun je simpelweg de stappen op het scherm volgen. Je verbindt de e-reader met het internet en stelt het account in dat je wilt gebruiken. In de meeste gevallen zal dat een Kobo- of Bol.com-account zijn. Tip: gebruik het account van de boekwinkel waar je het vaakste boeken koopt. Deze komen dan namelijk door te synchroniseren automatisch op je e-reader te staan. Heb je ergens anders e-books gekocht? Geen punt, deze zet je eenvoudig via de USB-kabel op het apparaat. Je kunt ook direct vanaf de e-reader nieuwe e-books kopen. Kobo is nooit knieperig geweest voor wat betreft de ondersteunde formaten: net als de andere Kobo’s ondersteunt de Clara 2E een groot aantal bestandsformaten en ook Kobo-audioboeken (via Bluetooth). En natuurlijk kun je ook de abonnementsdienst Kobo Plus op het apparaat gebruiken. De Kobo Clara 2E heeft een 6 inch scherm, hetzelfde formaat als voorganger Clara HD en de Kobo Nia. Met een resolutie van 300 ppi is de scherpte van het beeld prima in orde, en vergelijkbaar met de Kobo Libra 2 en de Kobo Sage. Op dit moment is 300 ppi voor e-readers de beste resolutie die er op de markt is. Wil je dus een 6 inch Kobo met haarscherpe letters, dan biedt de Clara 2E nu een mooi alternatief voor het budgetmodel Nia, dat het qua resolutie houdt bij 212 ppi. Het scherm reageert snel op aanrakingen en ook het omslaan van de pagina’s gaat vloeiend. Deze e-reader is voorzien van ComfortLightPRO, waarmee je via een schuifbalk zowel de helderheid van schermverlichting als de kleurtemperatuur kunt instellen. Dit is wat mij betreft toch wel onmisbaar als je het over leescomfort hebt, dus heel fijn dat dit op de Clara 2E kan. Door de kleurtemperatuur aan te passen maak je het licht warmer of kouder van kleur. Ook handig is de optie ‘Auto’: vul de tijd in waarop je normaal gesproken gaat slapen. De Clara 2E kiest dan zelf de juiste lichtinstellingen en past deze gedurende de dag automatisch aan. Lees je graag in bad? De Kobo Clara 2E is de eerste 6 inch Kobo die waterproof is (IPX8). De IPX8-rating houdt in dat hij waterdicht is tot maximaal 60 minuten in maximaal 2 meter diep water. Dus ook op vakantie kan de Clara 2E gerust mee naar het zwembad of het strand. De Kobo Clara 2E heeft verder een intern geheugen van 16GB, wat genoeg is voor zo’n 12.000 e-books of 75 luisterboeken. Leesinstellingen en leescomfort Lees je graag met een wat grotere letter? Of vind je het prettig om wat meer ruimte tussen de regels te hebben? Liever een ander lettertype, of een wat minder fel scherm? Op de Clara 2E kun je jouw voorkeuren helemaal instellen zoals jij het prettig vindt. Je hebt de keus uit verschilende lettertypen (waaronder OpenDyslexic), maar je kunt ook handmatig andere fonts toevoegen, mocht je dat nodig vinden. Tijdens het lezen kun je eenvoudig de belangrijkste leesinstellingen aanpassen, zoals de lettergrootte en de helderheid. Tik in het midden van de pagina: nu opent zich bovenin een menu waar je de helderheid en de lettergrootte kunt aanpassen en je statistieken kunt bekijken. Ook vind je in dit menu het tandwieltje, waarmee je snel naar de andere leesinstellingen gaat. Bij de leesinstellingen vind je onder meer ook de ‘Donkere modus’, de fijne nachtmodus met een zwarte ondergrond en witte letters. Wat ook goed is om te weten (voor de linkshandigen bijvoorbeeld) is dat via dit menu ook kunt aanpassen waar in het scherm je moet tikken om verder en terug te bladeren. De Kobo Clara 2E heeft een traditioneel ontwerp: een rechthoekig en symmetrisch model met een verzonken scherm. Deze e-reader heeft geen bladerknoppen. Ook is er geen horizontale modus. (Features die je wel vindt op de duurdere Kobo Libra 2, de Kobo Sage en de Kobo Elipsa.) De afwezigheid van bladerknoppen vind ik persoonlijk wel een gemis, want bladerknoppen zorgen zeker voor extra leescomfort. Dat neemt niet weg dat de Clara 2E prima in de hand ligt. Het apparaat is licht en compact en ook goed vast te houden met één hand. Sleepcovers Smaken verschillen, maar ik zou zelf altijd aanraden om je e-reader te gebruiken in combinatie met een hoes. Mocht het apparaat onverhoopt van je nachtkastje glijden, dan is je scherm in elk geval net iets beter beschermd tegen krassen en barsten. Zeker als je je e-reader ook vaak meeneemt, dan is een hoes geen overbodige luxe. De Clara 2E heeft drie bijpassende sleepcovers (niet bij de e-reader inbegrepen) waarbij duurzaamheid ook weer hoog in het vaandel staat. De sleepcover heeft een achterkant van 97% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic. De binnenvoering is gemaakt van microvezels die 40% gerecycled plastic bevatten. De sleepcover is verkrijgbaar in vier kleuren: Zwart, Koraalrif Oranje en Zeeglas Groen. Een sleepcover zet het apparaat automatisch in de slaapstand als je de hoes dichtdoet. Ook kun je met deze zogenaamde ‘origami’ hoes de e-reader in verticale stand zetten, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak. Audioboeken op de Kobo Clara 2E Fan van luisterboeken? Op de Clara E kun je behalve van e-books ook van audioboeken genieten. Het apparaat beschikt niet over een audiojack-aansluiting, maar via Bluetooth kun je gebruik maken van oordopjes, een koptelefoon of speakertjes. Let op: de Clara 2E ondersteunt alleen audioboeken die via de Kobowinkel gekocht zijn (of via Kobo Plus). Audioboeken die je ergens anders gekocht hebt kun je dus niet luisteren op de e-reader. Het downloaden en luisteren van audioboeken gaat prima. Je kunt zowel de play- en pauzeknop van de e-reader als die van je headset of speakers gebruiken. Als het scherm in de slaapstand gaat, blijft het afspelen gewoon doorgaan. Gebruik je normaal luisterboeken via je telefoon of tablet? Tja, het is niet per se nodig of beter om ze via je e-reader te luisteren. Maar persoonlijk vind ik het een voordeel als al mijn boeken – of dat nu e-books of luisterboeken zijn – op mijn e-reader staan, zodat je je telefoon tijdens het lezen kunt laten voor wat hij is. Wel is het in bepaalde situaties waarschiijnlijk praktischer om je telefoon te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens het sporten. Conclusie De Clara 2E is een waardige opvolger van de Clara HD. Een prima e-reader met scherpe letters en instelbare helderheid en lichtkleur, die bovendien waterdicht is zodat je ‘m ook in bad of aan het zwembad probleemloos kunt gebruiken. Daarbij is het een fijne gedachte dat het plastic voor deze e-reader voor een groot gerecycled is en dat er ook voor de verpakking is gelet op duurzaamheid. De prijs/kwaliteitsverhouding is prima. De Kobo Clara 2E is verkrijgbaar bij o.a. Kobo.com en Bol.com en kost €149,99. De bijpassende sleepcover kost €29,99.

Rakuten Kobo lanceert milieubewuste Kobo Clara 2E

0
kobo clara 2e
Rakuten Kobo gebruikt voortaan gecertificeerde gerecyclede materialen in nieuwe e-readers en zet daarmee een cruciale stap op het gebied van duurzaamheid. De nieuwe Kobo Clara 2E heeft een buitenkant van 85% gerecycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic. De Kobo Clara 2E heeft Bluetooth® en is de eerste 6 inch Kobo die waterdicht is. De Kobo Clara 2E heeft een verbeterd, anti-reflecterend 6″HD E Ink Carta 1200 scherm. Dankzij de Dark Mode-optie (donkere achtergrond met witte letters) en de ComfortLight PRO die blauw licht wegfiltert, kun je ook ’s avonds comfortabel lezen. Met 16GB aan opslagruimte kun je talloze e-books en luisterboeken opslaan. En dankzij de Bluetooth® geniet je met deze e-reader zowel van e-books als van luisterboeken. Minder plastic Kobo Clara 2E is de eerste Kobo e-reader gemaakt van gerecycled en ocean-bound plastic; plastic dat onderweg was naar de oceaan. Dit past binnen Kobo’s ambitie om zo veel mogelijk gecertificeerde gerecyclede materialen te gebruiken zonder aan kwaliteit in te boeten. Kobo wil in de loop van het jaar meer dan 200.000 plastic flessen uit de oceanen en meer dan een miljoen cd’s en dvd’s hergebruiken en verwijderen van stortplaatsen. Volgens de U.S. Environmental Protection Agency bespaart het recyclen van 10 plastic flessen genoeg energie om een laptop meer dan 25 uur van stroom te voorzien. Ook de verpakkingen zijn vernieuwd. De nieuwste verpakking is magneetvrij, gemaakt van FSC-gecertificeerd gerecycled papier en gedrukt met soja-inkt – een van de meest milieubewuste en duurzame opties die momenteel beschikbaar zijn. Voor de Kobo Clara 2E zijn ook verschillende sleepcovers beschikbaar. Deze hebben een achterkant die gemaakt is van 97% recycled plastic, waarvan 10% ocean-bound plastic en een binnenvoering van microvezels, waarvan 40% gerecycled plastic. De Kobo Clraa 2E sleepcovers zijn nu verkrijgbaar in Zwart, Diep Oceaanblauw, Koraalrif Oranje en Zeeglas Groen. De Kobo Clara 2E is verkrijgbaar bij o.a. Kobo.com en kost €149,99. Vanaf 22 september wordt de Kobo Clara 2E geleverd. 

Vakantielezen.nl: 6 weken lang iedere week 4 nieuwe e-books voor € 5,99 per stuk

0
vakantielezen
Het is weer zomer! Hét moment om er een goed verhaal bij te pakken. Of je nu thuis blijft of eropuit gaat, je e-reader is er altijd voor je de komende weken. Op Vakantielezen.nl vind je 6 weken lang elke week 4 nieuwe toptitels voor € 5,99 per stuk. De actie bestaat uit een thriller, roman, een jeugdboek en een non-fictieboek. Voor ieder wat wils dus. Neem vanaf 1 juli dus iedere vrijdag een kijkje op Vakantielezen.nl voor de nieuwe afgeprijsde titels. Bekijk de e-books